Bejegyzések

2018. 10. 09.

Tengeri alga saláta

Hoztunk neked egy közkedvelt tengeri algából, otthon is elkészíthető saláta receptet. Lássuk, hogyan készül a Wakame saláta. 

tovább...

2018. 09. 13.

Alga - Az új szuperkaja

A címzavaró lehet, de ne hagyd, hogy megzavarjon. Csupán azért kap "új" megnevezést, mivel eddig sokan nem ismerték és nem használták az algát. Valójában már évszázadok óta használják főként a keleti kultúrákban.

tovább...

2018. 08. 16.

Három gyümölcsturmix az erősebb csontokért

Itt a nyár és ez azt jelenti, hogy itt a gyümölcsszezon is. A meleg napokon nem esik rosszul egy hűsítő turmix ezekből, ráadásul ezeknek mindegyike jó hatással van a csontozatra. Meg is mutatjuk nektek, hogy melyik az a három.

tovább...

2018. 07. 18.

Miért érdemes algákat fogyasztani?

Az ehető alga, közismertebb nevén tengeri moszat, ami a tengeri növények csoportjába tartozik, ahol rengeteg más alakú, ízű, szerkezetű fajtája van.

tovább...

2018. 05. 16.

Algával a klímaváltozás ellen

A Hawaii és Duke egyetemek olyan modellt alkottak, aminél a fa égésénél keletkezett szén-dioxidot algatermesztéshez használják fel, ami akár felhasználható táplálékként, de üzemanyagként is.

tovább...

2018. 03. 30.

Házi Spirulina alga pakolás a feszes bőrért

Az algák csúcsformába hozzák a bőröd is... Ráadásul igen sokoldalúak, mert megehetjük őket, valamint hatóanyagaikat krémek és maszkok alkotórészeiként használhatjuk.

tovább...

2018. 03. 11.

5+1 tavaszcsalogató smoothie recept

Ugye, Te is várod már a tavaszt? Hoztunk neked 5+1 tavaszcsalogató smoothie receptet. Próbáld ki mindet, megéri!

tovább...

2018. 02. 17.

V. rész - Az algák 7 előnye - Csökkentik a koleszterinszintet

magas koleszterinszint az érelmeszesedés kialakulásának első számú kockázati tényezője, ám a Spirulina alga segíthet csökkenteni a magas koleszterinszintet.

tovább...

2018. 02. 09.

Bezzeg Rami: TOP3 superfood ajánlása

A szuperélelmiszerekre jellemző a rendkívüli tápanyagsűrűség, éppen emiatt nem is kell belőlük sokat használni, olykor negyed teáskanálnyi is elegendő lehet a jótékony élettani hatás eléréséhez.

tovább...

2018. 01. 29.

6+1 tipp, hogyan kerüld el az influenzaszezont

Hivatalosan is megkezdődött az influenzaszezon. Megosztok veled néhány tippet, amit ha betartasz elkerülheted ezt a vírusos betegséget!

tovább...

2018. 01. 22.

Antioxidánsokkal a rák ellen

Úgy tartja a mondás, hogy jobb megelőzni a problémát, mint orvosolni és mely területen is lehetne nyilvánvalóbb, mint a rákkal kapcsolatban. 

tovább...

2018. 01. 12.

Miért fogyaszd Te is azt, amit az űrhajósok? Tudunk legalább 7+1 okot rá!

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a spirulina alga Földünk legértékesebb tápanyaga. A mikroalgák csodás tápanyagtartalmuk miatt szerepelnek az asztronauták étrendjében is. Lássuk, hogy miért!

tovább...