Blog

Segíthet-e a tengeri alga a kéztőalagút-szindrómával küzdőknek? Egy tanulmányban részt vevő betegek azt állítják, hogy igen.

Az astaxantin egy olyan karotinoid, amely természetes módon megtalálható egyes növényekben és állatokban. Az astaxanthint egy algafajta állítja elő, de egyes tengeri herkentyűk is tartalmazzák. Táplálékkiegészítők fontos forrása.
Az astaxanthin színezi vörösesre a lazacot és a homárt, és ez adja a flamingók tollainak rózsaszínes árnyalatát is.

Szeretnéd kipróbálni az algát valamilyen ételhez, de nem kívánsz túl sok időt tölteni a konyhában? Akkor ezt a receptet neked találták ki! az alga tárkonyos burgonyával egyszerű, de nagyszerű étel. Mutatjuk is, hogyan készítheted el!

Ha a japán konyha rajongója vagy, valószínűleg fogyasztottál már algát. Ez nem keverendő össze a Laminariaceae-val, mely a barna algahínár családja. Egyes japán ételekben, peldaul a miso levesben és az udon nevű, búzalisztből készült vastag tésztában, a kombu algát használják.
Az algák tápanyagokban gazdagok, ízletes és tápláló kiegészítői az étrendnek, és az egészségre is jótékony hatás gyakorolnak. Az algára szokták mondani, hogy unami ízű, amolyan sósan húsos íz ez. Az unami egy kevésbé ismert íz az édes, a savanyú, a keserű és a sós mellett. Megtalálható például a sajtfélékben, és a paradicsomban is.

Jó hírünk van a csinosodni vágyók számára: a chlorella algában lévő klorofill javítja az emésztést és segít a testsúly kontrollálásában. De a fucoxanthint tartalmazó barna alga sem marad rest, és segíti a fogyási törekvéseidet. Beavatunk a részletekbe!

Valószínű már te is hallottál a klorofillról, hiszen általános iskolai tananyag a biológia órákon. Azt már tudod tehát, hogy a növények képtelenek nélküle élni, de vajon jótékony hatással van az emberi szervezet egészségére is? Azt elöljáróban eláruljuk, hogy bizony segíthet megelőzni a rákos megbetegedéseket.

A férfiak sajnos hajlamosak figyelmen kívül hagyni a csontritkulás kialakulásának lehetőségét, és ez a kis “baki” akár csonttörésekhez is vezethet. A statisztikák azt mutatják, hogy a csípőtáji csonttörések egyharmada férfiaknál fordul elő. Sajnos azt kell mondjuk, hogy a férfiak csípőtáji töréseinek halálozási aránya általában jóval magasabb, mint a nőknél előforduló törések esetében [1].
Az Egyesült Államokban a jelentések szerint körülbelül 2 millió férfi szenved csontritkulásban, és további 12 millió férfi veszélyeztetett. Az adatok szerint évente körülbelül 80 000 férfi töri el a csípőjét [2].
A tények ugyan szomorúak, de szerencsére a csontritkulás megelőzhető, ha a férfiak tesznek a megelőzésért.
Cikkünkben megvizsgáljuk a csontritkulás fogalmát, valamint feltérképezzük azokat az életmódbeli okokat, amelyek felelőssé tehetők a csontritkulás kialakulásáért.

Amint azt a cikkünk első részében már olvashattad, bizony a férfiaknak is vigyázniuk kell a csontritkulással, hiszen ha nem is olyan mértékben, mint a nők, de azért ők is hajlamosak rá. Most felfedjük a kiváltó tényezőket, a diagnosztizálás módszereit, és az esetleges megelőzési, kezelési módszereket is.

Hasonlóságuk miatt az 1940-es években még jócskán összekeverték ezt a két algafajt. Ám mi találtunk négy fő különbséget, amik egyedivé teszik őket, és amik alapján te is könnyebben választasz majd közülük.

Egy átfogó metaanalízis kimutatta, hogy 1973 és 2011 között Észak-Amerikában, Európában és Ausztráliában a férfiak általános populációjában a spermiumok száma 50-60%-kal csökkent. Mindennek a termékenységi problémákon túl egyéb komoly következményei is vannak[1].

A spirulina alga a Föld első élőlényei, természetes táplálékai közé tartozik. Nevének jelentése: a kő ürüléke. Nézzük át, hogy milyen feljegyzések születtek róla a történelem folyamán!

Ha te is folyton zsonglőrködsz a munka, a család és a kapcsolatok háromszögében, ismerős lehet számodra a stressz fogalma. A stressz pedig sajnos feladja a leckét, és aláássa mind az egészségünket, mind pedig az életminőségünket. Érdekünk tehát, hogy fejlesszük a pszichológiai egyensúlyunkat, és az érzelmi rugalmasságunkat.
Ehhez siethet segítségünkre a kielégítő alvás, a jó kapcsolatok, és a fizikai aktivitás. Ebbe a sorba csatlakozik az egyik legerősebb ismert antioxidáns, a természetes astaxantin, mely nagy mértékben támogatja az érzelmi jólétet, és a kognitív egészséget.

A világ legszebb helyein termesztett spirulinát alapos kutatások alá vetették annak számos lehetséges előnye miatt. Mire is jó a spirulina? Ahogy azt egy korábbi cikkünkben (3 ok, amiért érdemes spirulinát fogyasztanod) olvashattad, a legjelentősebb egészségügyi előnyei közé tartozik a nehézfémek méregtelenítése, és a candida eltávolítása. Most újabb előnyeit vesszük górcső alá, melyek között ott szerepel a rák elleni küzdelem, és a vérnyomás csökkentése is.

Most választ kaphatsz a Haematococcus pluvialisszal kapcsolatos 8 legfontosabb kérdésedre!

Sajnálatos módon ezt a kékeszöld színű mikroalgát gyakran figyelmen kívül hagyják vagy egyenesen félreértik. Pedig a világ egzotikus területein növekvő spirulina hihetetlenül egészséges szuperélelmiszer.

Valószínűleg sokat hallottad már a „szuperételek” kifejezést. De mik is ezek valójában? A szuperételek olyan tápanyagban gazdag élelmiszerek, étrend-kiegészítők, amelyek tobzódnak az antioxidánsokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban. Egy szó mint száz, szükségünk van rájuk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, és egészségesek legyünk.

Ahogy korban haladsz előre és aktív életmódot folytatsz, edzel biztosan benned is felmerül a kérdés, hogy mégis mikor kezd el az izomzatod leépülni.

Azt tudjuk, hogy a spirulina alga, ahogy az algák többsége rendkívül jó hatással van a szervezetre és annak működésére.

Szépen lassan haladunk a tavasz, a nyár és a meleg felé, amikor akaratlanul is felkeressük azokat az ízeket, amik kedvesek számunkra abból az évszakból.

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

A spirulináról már sokat beszéltünk. Tudjuk, hogy zöldes-kékes színe van, és hogy egy igazi vitaminbomba a szervezet számára. De azt még nem mondtuk, hogy alkalmas módszer lehet a kardiovaszkuláris- és emésztési problémákra illetve az immunrendszer erősítésére is.

Hoztunk neked egy közkedvelt tengeri algából, otthon is elkészíthető saláta receptet. Lássuk, hogyan készül a Wakame saláta.

A címzavaró lehet, de ne hagyd, hogy megzavarjon. Csupán azért kap "új" megnevezést, mivel eddig sokan nem ismerték és nem használták az algát. Valójában már évszázadok óta használják főként a keleti kultúrákban.

Itt a nyár és ez azt jelenti, hogy itt a gyümölcsszezon is. A meleg napokon nem esik rosszul egy hűsítő turmix ezekből, ráadásul ezeknek mindegyike jó hatással van a csontozatra. Meg is mutatjuk nektek, hogy melyik az a három.

Az ehető alga, közismertebb nevén tengeri moszat, ami a tengeri növények csoportjába tartozik, ahol rengeteg más alakú, ízű, szerkezetű fajtája van.

A Hawaii és Duke egyetemek olyan modellt alkottak, aminél a fa égésénél keletkezett szén-dioxidot algatermesztéshez használják fel, ami akár felhasználható táplálékként, de üzemanyagként is.

Az algák csúcsformába hozzák a bőröd is... Ráadásul igen sokoldalúak, mert megehetjük őket, valamint hatóanyagaikat krémek és maszkok alkotórészeiként használhatjuk.

Ugye, Te is várod már a tavaszt? Hoztunk neked 5+1 tavaszcsalogató smoothie receptet. Próbáld ki mindet, megéri!

A magas koleszterinszint az érelmeszesedés kialakulásának első számú kockázati tényezője, ám a Spirulina alga segíthet csökkenteni a magas koleszterinszintet.

A szuperélelmiszerekre jellemző a rendkívüli tápanyagsűrűség, éppen emiatt nem is kell belőlük sokat használni, olykor negyed teáskanálnyi is elegendő lehet a jótékony élettani hatás eléréséhez.

Hivatalosan is megkezdődött az influenzaszezon. Megosztok veled néhány tippet, amit ha betartasz elkerülheted ezt a vírusos betegséget!

Úgy tartja a mondás, hogy jobb megelőzni a problémát, mint orvosolni és mely területen is lehetne nyilvánvalóbb, mint a rákkal kapcsolatban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a spirulina alga Földünk legértékesebb tápanyaga. A mikroalgák csodás tápanyagtartalmuk miatt szerepelnek az asztronauták étrendjében is. Lássuk, hogy miért!

Az algák egészségre gyakorolt hatásai között említhetjük a gyulladás- és a fájdalomcsillapító hatást is.

Úgy látom, hogy nagyon sok ember egyáltalán nem figyel oda a táplálkozására. Össze-vissza étkezik, nem tervezi meg a napi menüt, egész nap nassol a fő étkezések között, teljesen leterheli az emésztőrendszerét.

Az asztanxantin egy szuperkarotinoid, amely amellett, hogy hatékonyabb, mint a béta-karotin, az A- és az E-vitamin, védi a szemet és agyat is az oxidatív stressztől.

A spirulina alga kék-zöld színű, a trópusi vizekben előforduló moszat, amelyet már az aszték kultúrák is fogyasztották.

Az elmúlt néhány évtized adatai alapján egyre többen fogyasztanak étrend-kiegészítőket, kifejezetten vitamin készítményeket annak a reményében, hogy ezek csökkentik a kóros megbetegedések rizikóját.

Olyan természetes étrend-kiegészítőt keresel, ami növeli az energiaszintet, támogatja a zsírégetést és segít eltávolítani a testedből az olyan nehézfémeket, mint az ólom és a higany? Ha igen, akkor a Chlorella alga az, amire szükséged van?!

A 2013-ban közzétett tudományos áttekintés megerősíti, hogy a kék-zöld algák megvédhetik szervezetünket a szív- és érrendszeri betegségektől.

Az immunrendszerünket számtalan komoly megterhelés éri, mint pl. a nagyfokú stressz, a helytelen táplálkozás és rendszertelen-, mozgásszegény életmód.

Számos állati- és laboratóriumi vizsgálat eredménye kimutatta, hogy néhány algafajta lelassíthatja a rákos sejtek növekedését, így természetes rákkezelést eredményezve.

Számos állati- és laboratóriumi vizsgálat eredménye kimutatta, hogy néhány algafajta lelassíthatja a rákos sejtek növekedését, így természetes rákkezelést eredményezve.

Biztosan te is tapasztaltad már saját magadon a nyár végeztével, hogy elkezdődik a szipogás és a folyamatos orrfújás időszaka. Érzed, hogy egyre hidegebb van, és sajnos a legtöbb ember azonnal a C-vitaminért nyúl. Mutatunk néhány alternatív módszert.

Rémisztő a tudat, hogy napjainkban már 99%-ban halott táplálékokat fogyasztunk.

Az algák a Földön található legelőnyösebb életformák, melyeket az emberiség már évszázadok óta élelmiszerként és gyógyszerként fogyaszt. A természetes eredetű alga fajták a magas vitamin-, ásványi anyag-, antioxidáns- és a fehérje tartalmuk miatt közkedveltek.

A világon Japánban élő embereknek a legmagasabb a várható élettartama. A japán férfiak várható átlagos élettartama 80 év, míg ezzel szemben a japán nőké átlagosan 86 év.