+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Az Aquamin® (alga-kalcium)

Aquamin® TG (Lithothamnion calcareum) alga​

Az Aquamin® egy vörös algából (Lithothamnion calcareum) kivont ásványi anyag komplex, amely 30%-ban tiszta, szerves kálciumot, 2.2% magnéziumot és 72 féle egyéb természetes eredetű mikroelemet (tengeri ásványi anyag) tartalmaz. Egyedülálló tengeri makro- és mikrokomponensek kombinációja, amelyek a benne lévő kálcium hatását támogatják és együttesen járulnak hozzá a csontrendszer- és izületek egészségéhez. Az Aquamin® egy 100%-ban növényi eredetű, az Írországtól délnyugatra fekvő Atlanti-óceáni vizekből származó ásványi anyag forrás.

Ellentétben az étel-, ital- és a táplálék-kiegészítõ készítményekben használt egyéb szintetikus ásványi forrásoktól, az Aquamin® 100%-ban természetben előforduló, tengeri algából származik, amely elnyeli a környező tengervízben található ásványi anyagokat. Ez a tápanyag elnyelődési forma az Aquamin® egyedülálló porózus szerkezetével párosulva, ásványi anyagban rendkívül gazdag, semleges ízű, mésztől mentes, magas kálcium- és magnéziumtartalmú nyomelemek sokaságát biztosító és az emberi szervezet számára könnyen emészthető terméket eredményez.

"Az Aquamin® alapjaiban és szerkezetileg is különbözik a bányászott ásványoktól!"

A piacon lévő más termékekkel szemben az Aquamin® számos természetes ásványi anyagot tartalmaz, mely ásványi anyagok szinergiában működnek, így az általános egészségügyi előnyök javulnak. Az Aquamin® legnagyobb mennyiségben kálciumot tartalmaz, amely az emberi szervezet 1,5-2%-át alkotja, melynek több, mint 99%-a a csontokban található.

A kalcium hiánya, vagy nem megfelelő mennyisége csontritkuláshoz vezethet!

Ennek elkerülése érdekében kiemelkedő fontosságú a rendszeres fogyasztása. Az Aquamin® valójában egy tengeri növény, amely a szárazföldi növényzethez képest gazdagabb ásványi anyagokban és nagymértékben elősegítik a kálcium és magnézium hatását.

Az Aquamin® kálcium tartalma részt vesz a normál véralvadási folyamatokban, hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez és a kálcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához.
A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez. A magnézium részt vesz a normál csontozat fenntartásában és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Számos tudományos kutatás mutatta ki, hogy az Aquamin® hogyan javíthatja az életminőséget az alábbi területeken: (Forrás: Az életminőség javítása számos területen)

A csontok egészsége

 • Segít megőrizni a csontszerkezet szilárdságát magas zsírtartalmú étrend mellett
 • Megakadályozza a csont ásványi sűrűségének csökkenését
 • Támogatja a csontsejtekben az ásványi anyagok termelését
 • Gyors és hatékony PTH-szint csökkentés és védelem a testmozgás által kiváltott csontvesztés ellen. (A mellékpajzsmirigy által termelt PTH hormon csökkenti a csontok kalciumtartalmát úgy, hogy a test többi része számára még elérhetővé válik. A magas PTH-szintek a csontok kalciumszivárgását és ásványianyag-sűrűségének csökkenését okozzák, ami csontritkuláshoz vezethet.)
 • Az Aquamin® a D3-vitaminnal együttműködést mutat a csont ásványosodásának fokozásában

Ízületi egészség

 • Bizonyított ízületi gyulladásgátló hatás
 • Ízületi fájdalom- és merevség csökkenés a degeneratív ízületi gyulladásban szenvedőknek
 • Képes a degeneratív ízület gyulladásban szenvedők számára a nem szteroid gyulladáscsökkentők használatát 50%-ra csökkenteni

Egészséges emésztés

 • A colitis (fekélyes vastagbélgyulladás) tüneteinek javítása
 • Gyulladáscsökkentő hatás az emésztőrendszer alsó részében (a patkóbéltől a végbélig tartó béltraktusban)
 • Védelem a magas zsírtartalmú étrend miatt bekövetkező májkárosodás ellen
  Az erősen zsíros táplálkozás miatt bekövetkező polipképződés megelőzése
 • Egészséges gyomorfal fenntartása

(Forrás: Az Aquamin™ egy természetes, multiminerális összetevő, saját egyedi történettel)