+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Az Astaxanthin kapszula

Az ASTAXANTHIN igazoltan 100%-ban természetes algából készül!

Laktóz-, glutén-, GMO-mentes és adalékanyag mentes vegán termék!

C-vitamin, lutein, astaxanthin, zeaxanthin és béta-karotin tartalmú étrend-kiegészítő kapszula. A természetes asztaxantin a Haematococcus pluvialis algákból kivont pigment C-vitaminnal, luteinnel, zeaxantinnal és béta-karotinnal (növényi alapú) kapszulákba töltve.
Az asztaxantin egy vörös pigment, amelyet a Haematococcus pluvialis alga termel, és a lazac rózsaszín-vörös színét adja. A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez és az immunrendszer normál működéséhez. A készítmény nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat.

A termék tökéletes választás laktóz és/vagy glutén érzékenyek számára, illetve azoknak, akik a vegetáriánus életmódot választják.

OGYÉI notifikációs szám: 60928-4/2022.

Kiszerelés: 60 kapszula (60 adag)
Összetétel: Egy adag = 1 kapszula (500 mg)

Hatóanyag tartalom 3 kapszulában:

Aktív hatóanyagok 1 napi adagban NRV%*
C-vitamin (L-aszkorbinsav)

160 mg

200%

Lutein

10 mg

**

Astaxanthin 4 mg **
Zeaxanthin 4 mg **
Béta-karotin 2 mg **

*NRV%: Felnőttek számára ajánlott napi vitamin és ásványi anyag beviteli referencia érték.

Összetétel: C-vitamin por (L-aszkorbinsav), lutein por kivonat, kapszulahéj (cellulóz) astaxanthin alga por kivonat (Haematococcus pluvialis), zeaxanthin por kivonat, béta-karotin por kivonat.

Adagolás/Felhasználási javaslat: Fogyasszon 1 kapszulát naponta reggel vagy délben, lehetőleg étkezés előtt vagy közben. A napi ajánlott adagot ne lépje túl!

Figyelem: A termék használata előtt konzultáljon házi orvosával, ha bármilyen gyógyszert szed, vagy orvosi ellátásban részesül. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet! A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó. Száraz, hűvös helyen tartandó. Minőségét megőrzi a dobozon jelzett időpontig.

Az antioxidánsok nagyon fontos szerepet töltenek be az emberi szervezetben. Védik szervezetünket a szabadgyökök káros hatásaitól, lassítják az öregedést és a kórós betegségek (szívbetegségek vagy a rák) kialakulását. Az asztanxantin egy szuperkarotinoid, amely amellett, hogy hatékonyabb, mint a béta-karotin, az A- és az E-vitamin, védi a szemet és agyat is az oxidatív stressztől. Az emberiségre jellemző rohanó életvitel, a kevés mozgás és a tápanyagszegény táplálkozás miatt fokozottan szükségünk van nagy mennyiségű antioxidáns bevitelére. Ha növelni szeretnénk az antioxidánsok bevitelét, akkor az astaxanthin segítségünkre lehet.​

Mi az astaxanthin?

A Haematococcus pluvialis alga​

Az astaxanthin egy vörös-narancssárga színű természetes karotinoid anyag, amely tengeri állatokban főleg algában és lazacaban található. Az algák közül főleg a Haematococcus pluvialis nevű mikroalga tartalmaz természetes asztaxanthint. Méretét tekintve 0,1 mm nagyságú, édesvízi fajta, azonban mégis A „világ legerősebb antioxidánsaként” vált ismertté, amely hatásos a daganatokat is okozó szabadgyökök- és megbetegedések elleni harcban. A Journal of Nutrition and Metabolism című tanulmány szerint az asztaxantin csökkentheti- az oxidatív stresszt, a gyulladástfokozza az immunrendszert és hatékony sejtvédelmet biztosít.

A természetes astaxanthin szabadgyök semlegesítő (antioxidatív) hatása más karotionidokkal szemben:

  • 20-szor erősebb, mint a szintetikus asztaxantin
  • 50-szer erősebb a béta-karotin antioxidánstól
  • 60-szor hatékonyabb, mint a C-vitamin
  • 550-szer hatásosabb az E-vitaminnál

Ha ez a szuper tápanyag a lazacnak segít, akkor értünk, emberekért is tehet valamit! 

A legtöbben nem tudják, miért van a lazacnak az a vöröses-rózsaszín színe. A válasz egyszerű: egy antioxidánstól, amely valójában nem csak egy antioxidáns - és nemcsak a lazac színéért felelős, hanem biztosítja számukra azt a magas szintű állóképességet is, amelyre szükségük van, amikor akár több napon keresztül úsznak árral szemben, hogy elérjék az ívási területet.​

Miért hívják szuper antioxidánsnak az astaxanthin-t?

  • Az asztaxantin hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású,
  • Javítja a bőr nedvességtartalmát, simaságát és rugalmasságát, miközben segít csökkenteni a természetes öregedés jeleit, nagymértékű ráncosodást és a bőrszárazságot,
  • Más antioxidánsokkal szemben mellékhatásmentes, szerkezete nem változik, amikor semlegesítik a szabadgyököket és így nem károsítja a szervezetet,
  • Hatékonyabb antioxidáns, mint az E-vitamin, ugyanis képes megkötni a szabadgyököket,
  • Védi és tisztítja a sejteket, megvédi sejteket az oxidációtól, így a sejtek fiatalabbak és károsodás mentesen maradnak,
  • Csökkenti az ízületi- és izomfájdalmakat,
  • Erősíti és javítja az állóképességet, valamint edzés után serkenti a regenerálódás folyamatát,
  • Képes megvédeni a szemet, az agyat és a központi idegrendszert az oxidatív stressztől,
  • Az asztaxantin erősebb antioxidáns aktivitása mellett UV-fényvédő hatással rendelkezik, így megvédi a bőrt a túlzott UV sugárzástól és a napozás során létrejövő szabadgyököktől
  • Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát.


Amint láthatod, az astaxanthin egészségre jótékony hatásai valóban elképesztők!

A szingulett oxigén (nagyon reaktív oxigénfajta) semlegesítését tekintve, egy 2007-ben végzett tanulmányban vizsgálták az antioxidánsok hatását, mely szerint az aztaxanthin:

  • 800-szor erősebb, mint a Coenzym Q10
  • 6000-szer hatásosabb a C-vitaminnál
  • 500-szor erősebbnek találták, mint a zöld teában található katekinek
  • 75-ször erősebb, mint az alfa-liponsav és
  • 11-szer erősebb, mint a béta-karotin

Fontos, hogy ha tehetjük - a drogériákban kapható szintetikus szer helyett - a lehető legtisztább forrásból fogyasszuk az asztaxanthint. Együnk főleg lazacot, abból is lehetőleg a Csendes-óceáni fajtát, mert a bennük található asztaxanthin:

  • 20-szor erősebb a szintetikus aztaxanthin változatnál
  • 400%-al jobb minőségű a tenyésztett lazacban található asztaxanthintól
  • 100% természetes anyagú, mint a NATURALGA alga kapszula termékben található magas astaxanthin tartalmú Haematococcus pluvialis mikroalga is.


(Forrás: Swallow This to Help Reduce the Appearance of Wrinkles)

Ha a cél az öregedés lassítása, az energia növelése és az agyi egészség javítása, akkor az astaxantin kiváló választás lehet.

Mit érdemes tudni a luteinről és zeaxanthinról?

A lutein a karotinoidok nevű csoportba tartozik, hasonlóan a béta-karotinhoz. Főként olyan élelmiszerekben található meg, mint a spenót és más sötétzöld leveles zöldségek.

A lutein természetes összetevő, amely fontos szerepet játszik a retina és a szemlencse egészségében. Kiemelkedően fontos szerepe van abban, hogy kiszűrje a káros fénysugarakat, amelyek hozzájárulhatnak a makuladegenerációhoz és a homályos látáshoz. A lutein kulcsfontosságú a jó látáshoz és általános szemszervi egészséghez. Hiányában megnő a szembetegségek kockázata, valamint fokozódhat az időskori látásromlás mértéke. Azok számára is ajánlott a pótlása, akik sok időt töltenek a képernyő előtt. 

A zeaxanthin egy antioxidáns, amelynek tulajdonságai hozzájárulnak a káros oxidatív folyamatok gátlásához a szervezetben. A zeaxanthin a szemben elnyeli a kék fényt és semlegesíti a káros szabadgyököket. A megfelelő mennyiségű zeaxanthin bevitel segít fenntartani a szem egészségét és normális látását.

Hol található meg?

A zeaxanthin főleg színes zöldségekben fordul elő, különösen a spenótban és a káposztafélékben, de gyakorlatilag minden zöldség tartalmaz valamennyi zeaxanthint.

Az pontos mennyiségű spenót és más zeaxanthin-tartalmú zöldség fogyasztásának szükségessége még nem teljesen tisztázott annak érdekében, hogy megelőzzük a szem idő előtti öregedését. Bár még mindig vizsgálat alatt áll, hogy ezek az ételek valóban növelik-e a szemvédelmet, az eddigi eredmények arra utalnak, hogy igen. Elképzelhető, hogy más anyagok is befolyásolhatják a védelmet, és lehetséges, hogy az eddig azonosított vegyületek csak jelezték más, elengedhetetlen védővegyületek jelenlétét, amelyeket még nem sikerült kimutatni.

Milyen szerepük van?

A lutein és zeaxanthin a nap káros UV-sugarait elnyelik, illetve semlegesítik a retina szabadgyökeit, ami segít csökkenteni a sárgafolt-degeneráció kockázatát. Ez a betegség idősebb korban jelentkező gyakori oka a látásvesztésnek. A retina központi részén, a sárgafoltban (macula) található látóideg-végződések a legsűrűbben. Ez a terület felelős az éleslátásért, és tartalmazza a legnagyobb mennyiségben a luteint és zeaxanthint. A szerepük részben abban áll, hogy szűrjék a makuladegenerációt okozó fénysugarakat. A lutein és zeaxanthin sárga pigmentek, amelyek elnyelik a kék fényt, ami egyébként károsíthatja a szemet.

Az emberi test nem képes önállóan előállítani a luteint, amelyre a látáshoz szüksége van, ezért fontos, hogy étrendünkkel juttassuk be szervezetünkbe.

Miért fontos a lutein és zeaxanthin pótlása?

Az előzőekben már kifejtettük, hogy a lutein és zeaxanthin milyen fontos szerepet játszanak a szem egészségében és a jó látás fenntartásában. Azonban, ahogy az életünk során a környezeti hatások és az életmódunk változnak, néha nehéz lehet elegendő mennyiségű luteint és zeaxanthint a táplálkozásunkból megfelelően bejuttatni a szervezetünkbe.

Az étrend-kiegészítők szerepe

Ebben a helyzetben az étrend-kiegészítők szerepe kiemelkedővé válik. Az Astaxanthin termékünk étrend-kiegészítők olyan kapszulák formájában került forgalomba, amely magas koncentrációban tartalmazza a szükséges luteint és zeaxanthint. Ezek az étrend-kiegészítők segíthetnek abban, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot juttassuk be a szervezetünkbe a szem egészségének megőrzése érdekében.

A pótlás hiányának következményei

A lutein és zeaxanthin hiánya a szervezetben komoly következményekkel járhat. A hiányos mennyiségű vagy nem megfelelő minőségű lutein és zeaxanthin bevitel növelheti a szem idő előtti öregedésének kockázatát. Ez pedig hozzájárulhat a makuladegenerációhoz, ami az idősebb korban gyakran előforduló súlyos szembetegség és látásvesztés fő okozója. Emellett a lutein és zeaxanthin hiánya megzavarhatja a szem fényérzékeny részének működését, ami homályos látást, látási zavarokat és kényelmetlenséget eredményezhet a mindennapi tevékenységek során.

A megelőzés jelentősége

Az egészségmegőrzés és a jó látás érdekében fontos a megfelelő mennyiségű lutein és zeaxanthin bevitel biztosítása. Ha a táplálkozásból nem sikerül elegendő mennyiséget fogyasztani, étrend-kiegészítők segítségével könnyen pótolhatók ezek a fontos vegyületek. Az időben történő odafigyelés és az étrend-kiegészítők okos használata hozzájárulhat ahhoz, hogy a szemed egészséges maradjon, és minőségi látást élhess át az élet minden szakaszában. Ne feledd, a lutein és zeaxanthin gondoskodnak a szemed védelméről – tegyél értük!