+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

V. rész - Az algák 7 előnye - Csökkentik a koleszterinszintet

2022.10.13 11:17
V. rész - Az algák 7 előnye - Csökkentik a koleszterinszintet

magas koleszterinszint az érelmeszesedés kialakulásának első számú kockázati tényezője, ám a Spirulina alga segíthet csökkenteni a magas koleszterinszintet.

Egy, az Élelmiszerek és Mezőgazdaságok Tudományának folyóiratában közzétett, 2016-os tanulmány szerint elmondható, hogy az algák gazdag forrásai a fitoszterineknek, amelyek képesek csökkenteni a vér koleszterinszintjét, különösen az LDL ("rossz") koleszterinszintjét.

magas koleszterinszint az érelmeszesedés kialakulásának első számú kockázati tényezője. A koleszterinszint a tapasztalatok szerint általában sikeresen csökkenthető étrendi és életmódbeli változtatásokkal: pl. a gyümölcsökben-, zöldségekben- és teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag táplálkozás, a rendszeres testmozgás, valamint a stressz csökkentése jótékonyan hat a koleszterinszintre.

Magyarországon is kapható, omega-3 zsírsavakban nagyon gazdag algafajta, amely egyszerű kapszula- vagy por formájában az ételekbe keverve fogyasztható, és hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet.

Spirulina alga gazdag GLA zsírsavakban, aminosavakban valamint antioxidánsokban is. A Journal of Medicinal Food kiadványában publikált humán tanulmány eredményei szerint, a Spirulina alga segíthet csökkenteni a koleszterinszintet, a vérlemezkék (zsírok) emelkedett szintjét a hiperlipidémia  (magas vérzsír szint) szindrómában szenvedő betegeknél.

Azonban a dietetikusok hangsúlyozzák, hogy nem csak a magas koleszterinszint az egyedüli oka a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának, ám nagy mértékben hozzájárul ahhoz. Ennek elkerülése érdekében célszerű rendszeresen ellenőrizni a koleszterinszintünket, és elfogadni az étrend átalakítására vonatkozó tanácsokat.

Mit tehetsz még a fránya koleszterin ellen?

Az étrend változtatás mellett egyéb módon is tehetsz az egészséged érdekében. Például kezdj el többet sétálni, akár már holnaptól. Kezdj napi 30 perccel és fokozatosan emeld naponta 1 órára. Emellett kezdj el nékülözni néhány ételt a napi fogyasztásból, így pl. a vöröshúst, az üdítőket, a tehéntejet és mindenfajta hidrogénezett olajat. Olvasd el figyelmesen a cimkéket, hogy megtaláld mely ételek tartalmaznak hidrogénezett olajat.

Kezdd el a zöldalgák fogyasztását is. Naponta egy kávé árába kerülnek, mégis érezhető hatással lesznek az egészségedre. Kezdd el a spirulina alga és a chlorella alga fogyasztását. Választhatod porban vagy az egyszerűbb módját, a kapszulás kiszerelést is. Keresd a zöld ételeket és zöldségeket. Válassz jó minőségű, természetes, ásványi táplálék-kiegészítőt, és bizonyosodj meg róla, hogy megfelelő mennyiségű kálcium és nyomelem kerüljön a szervezetedbe a táplálékkal nap, mint nap.

Próbáld ki a tengeri zöldségeket és tapasztald meg, mire képesek. Az óceánok természetes növényei káprázatos gyógyító tulajdonsággal rendelkeznek, nagyon sok krónikus betegség kezelésére használhatók.

Ha kipróbálnád az algákat, akkor nem kell többé a különböző sportolói étrend kiegészítők között keresgélned, mert itt a NATURALGA, ami..

• Kizárólag 100%-ban természetes algákat tartalmaz!
• Bárki rendszeresen fogyaszthatja!
• A föld 5 legértékesebb algáját tartalmazza!
• A benne található Aquamin® bizonyított ízületi gyulladásgátló hatással rendelkezik.

Miért az algák?

• Az algák fogyasztásával elkerülhetők a szívbetegségek, a cukorbetegség és egyéb kórós megbetegedések!
• Az alga segíthet a felesleges testsúlyoktól is megszabadulni úgy, hogy nem mérgezi a szervezetet.


EGYSZERŰ A DÖNTÉS!

- A NATURALGA nem tartalmaz semmilyen hozzáadott adalékanyagot és mesterséges összetevőket!
- Tökéletes választás Laktóz és/vagy Glutén érzékenyek számára is!
- Vegetáriánus, vagy Vegán életmódot folytatók is nyugodtan fogyaszthatják.
- Gyógyszeres kezelés mellett is fogyasztható!

 

10 mód az alga fogyasztására
08
Dec

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

A japánok hosszú életének titka
06
Dec

A világon Japánban élő embereknek a legmagasabb a várható élettartama. A japán férfiak várható átlagos élettartama 80 év, míg ezzel szemben a japán nőké átlagosan 86 év.

A spirulina jótékony hatásai az agyi működésre és a memóriára
22
Dec

Azt tudjuk, hogy a spirulina alga, ahogy az algák többsége rendkívül jó hatással van a szervezetre és annak működésére.

IV. rész - Az algák 7 előnye - Gyulladás- és fájdalomcsillapító hatás
08
Szept

Az algák egészségre gyakorolt hatásai között említhetjük a gyulladás- és a fájdalomcsillapító hatást is.