+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

A spirulina jótékony hatásai az agyi működésre és a memóriára

2022.12.22 11:35
A spirulina jótékony hatásai az agyi működésre és a memóriára

Azt tudjuk, hogy a spirulina alga, ahogy az algák többsége rendkívül jó hatással van a szervezetre és annak működésére.

Azt tudjuk, hogy a spirulina alga - ahogy az algák többsége - rendkívül jó hatással van a szervezetre és annak a működésére. A továbbiakban arról lesz szó, hogy ezen belül milyen hatásai vannak az agyra.

A spirulina szedésének hatására az agyban lévő enzimek sokkal jobban és kitartóbban teljesítenek. Ezáltal akár az agy sokkal ellenállóbb lesz az öregedéssel szemben.

Emellett, a spirulinának egy olyan hatása is van, hogy csökkenti az agy egy bizonyos fehérjéjének a szintjét, ami azt eredményezi, hogy sokkal nehezebben alakulhat ki az adott személynél az Alzheimer-kór. Továbbá segít elkerülni szívroham okozta halált, mivel sokkal több vér juthat el agyhoz egy ilyen roham alatt, így akár a károsodás vagy a halál is megelőzhető.

Egy újabb hatása is van ennek a szuper algának, hiszen a folyamatos bevitellel szervezetünk ellenállóbb lesz a náthával, illetve az asztmával szemben. A spirulina elnyomja a Th2 sejtek termelődését, amik az immunrendszerben gyulladást okozhatnak. Sokkal kisebb lesz az asztma és az allergiák okozta reakció a test részéről, így ennek a hasznos tengeri növénynek a fogyasztása sokkal egyszerűbbé és könnyebbé teheti a mindennapjainkat.

spirulina alga jótékony hatással van továbbá az artériákra és az erekre is, mert ellazítja azokat és megkönnyíti a vér áramlását. A spirulin algát sokféle módon felhasználhatod. Vannak kivonatok, tabletták és kapszulák is. A Naturalga termékünk esetében mi az organikus (vegán) kapszulát választottuk, mely nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot. Az algát elkészítheted turmixként vagy hozzáadhatod az ételeidhez, mint hasznos alapanyag. Ezekhez az elkészítési lehetőségekhez rengeteg cikket találhatsz az oldalunkon.

Forrás: https://universityhealthnews.com

10 mód az alga fogyasztására
08
Dec

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

3 okunk van rá, hogy miért érdemes spirulinát fogyasztanod
12
Jan

Sajnálatos módon ezt a kékeszöld színű mikroalgát gyakran figyelmen kívül hagyják vagy egyenesen félreértik. Pedig a világ egzotikus területein növekvő spirulina hihetetlenül egészséges szuperélelmiszer.

A méregtelenítésről
01
Szept

Úgy látom, hogy nagyon sok ember egyáltalán nem figyel oda a táplálkozására. Össze-vissza étkezik, nem tervezi meg a napi menüt, egész nap nassol a fő étkezések között, teljesen leterheli az emésztőrendszerét.

A spirulina fogyasztás 7 fantasztikus előnye
26
Jan

A világ legszebb helyein termesztett spirulinát alapos kutatások alá vetették annak számos lehetséges előnye miatt. Mire is jó a spirulina? Ahogy azt egy korábbi cikkünkben (3 ok, amiért érdemes spirulinát fogyasztanod) olvashattad, a legjelentősebb egészségügyi előnyei közé tartozik a nehézfémek méregtelenítése, és a candida eltávolítása. Most újabb előnyeit vesszük górcső alá, melyek között ott szerepel a rák elleni küzdelem, és a vérnyomás csökkentése is.