+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

IV. rész - Az algák 7 előnye - Gyulladás- és fájdalomcsillapító hatás

2022.09.08 11:08
IV. rész - Az algák 7 előnye - Gyulladás- és fájdalomcsillapító hatás

Az algák egészségre gyakorolt hatásai között említhetjük a gyulladás- és a fájdalomcsillapító hatást is.

Az algák egészségre gyakorolt hatásai között említhetjük a gyulladás- és a fájdalomcsillapító hatást is. A természetes alga fajok általában olyan gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaznak, mint az omega-3 zsírsavak és a klorofill. Egy 2016-os tanulmány konkrétan megvizsgálta a vörös alga fajtát, amelyről ismert, hogy érdekes biológiai és gyógyszertani aktivitással rendelkező vegyületek gazdag, természetes forrása, és gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és gasztroprotektív hatása is van.

Egy korábbi, 2015-ben végzett tanulmány kimutatta, hogy a Pyropia yezoensis nevű tengeri alga magas fehérje-számmal rendelkezik, ami kiváló biológiai aktív peptidforrást jelent. Ezenkívül a fajról azt is kimutatták, hogy hatékony gyulladáscsökkentő hatású.​

Szeretnéd tudni, hogy milyen más alga fajta rendelkezik még gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással?

Ismerd meg az Aquamin®-t, amely egy vörös algából (Lithothamnion calcareum) kivont ásványi anyag komplex. Az összetételét tekintve 30%-ban tiszta, szerves kálciumot2.2% magnéziumot és 72 féle egyéb természetes eredetű mikroelemet (tengeri ásványi anyag) tartalmaz, vagyis egyedülálló tengeri makro- és mikrokomponensek kombinációja.

A forgalomban lévő termékekkel szemben az Aquamin® számos természetes ásványi anyagot tartalmaz, mely ásványi anyagok szinergiában működnek, így az általános egészségügyi előnyök javulnak. Az Aquamin® legnagyobb mennyiségben kálciumot tartalmaz, amely az emberi szervezet 1,5-2%-át alkotja, melynek több, mint 99%-a a csontokban található.

A kalcium hiánya, vagy nem megfelelő mennyisége csontritkuláshoz vezethet!

Ennek elkerülése érdekében kiemelkedő fontosságú a rendszeres fogyasztása. Az Aquamin® valójában egy tengeri növény, amely a szárazföldi növényzethez képest gazdagabb ásványi anyagokban és nagymértékben elősegítik a kálcium és magnézium hatását.

Az Aquamin® kálcium tartalma részt vesz a normál véralvadási folyamatokban, hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez és a kálcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához.
A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez. A magnézium részt vesz a normál csontozat fenntartásában és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Az Aquamin® az alábbi területeken javíthatja az életminőséget:

A csontok egészsége
- Segít megőrizni a csontszerkezet szilárdságát magas zsírtartalmú étrend mellett
Megakadályozza a csont ásványi sűrűségének csökkenését
Támogatja a csontsejtekben az ásványi anyagok termelését
- Gyors és hatékony PTH-szint csökkentés és védelem a testmozgás által kiváltott csontvesztés ellen. (A mellékpajzsmirigy által termelt PTH hormon csökkenti a csontok kalciumtartalmát úgy, hogy a test többi része számára még elérhetővé válik. A magas PTH-szintek a csontok kalciumszivárgását és ásványianyag-sűrűségének csökkenését okozzák, ami csontritkuláshoz vezethet.)
- Az Aquamin® a D3-vitaminnal együttműködést mutat a csont ásványosodásának fokozásában

Ízületi egészség
Bizonyított ízületi gyulladásgátló hatás
Ízületi fájdalom- és merevség csökkenés a degeneratív ízületi gyulladásban szenvedőknek
- Képes a degeneratív ízület gyulladásban szenvedők számára a nem szteroid gyulladáscsökkentők használatát 50%-ra csökkenteni

Egészséges emésztés
- A colitis (fekélyes vastagbélgyulladás) tüneteinek javítása
Gyulladáscsökkentő hatás az emésztőrendszer alsó részében (a patkóbéltől a végbélig tartó béltraktusban)
- Védelem a magas zsírtartalmú étrend miatt bekövetkező májkárosodás ellen
- Az erősen zsíros táplálkozás miatt bekövetkező polipképződés megelőzése
Egészséges gyomorfal fenntartása

 

Forrás: https://draxe.com/algae-benefits; aquamin.com

10 mód az alga fogyasztására
08
Dec

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

A méregtelenítésről
01
Szept

Úgy látom, hogy nagyon sok ember egyáltalán nem figyel oda a táplálkozására. Össze-vissza étkezik, nem tervezi meg a napi menüt, egész nap nassol a fő étkezések között, teljesen leterheli az emésztőrendszerét.

A spirulina fogyasztás 7 fantasztikus előnye
26
Jan

A világ legszebb helyein termesztett spirulinát alapos kutatások alá vetették annak számos lehetséges előnye miatt. Mire is jó a spirulina? Ahogy azt egy korábbi cikkünkben (3 ok, amiért érdemes spirulinát fogyasztanod) olvashattad, a legjelentősebb egészségügyi előnyei közé tartozik a nehézfémek méregtelenítése, és a candida eltávolítása. Most újabb előnyeit vesszük górcső alá, melyek között ott szerepel a rák elleni küzdelem, és a vérnyomás csökkentése is.

Antioxidánsokkal a rák ellen
22
Szept

Úgy tartja a mondás, hogy jobb megelőzni a problémát, mint orvosolni és mely területen is lehetne nyilvánvalóbb, mint a rákkal kapcsolatban.