+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

Antioxidánsokkal a rák ellen

2022.09.22 11:11
Antioxidánsokkal a rák ellen

Úgy tartja a mondás, hogy jobb megelőzni a problémát, mint orvosolni és mely területen is lehetne nyilvánvalóbb, mint a rákkal kapcsolatban. 

Sokan szembesültek már azzal manapság, hogy a rokoni, baráti körükben van rákbeteg, régen viszont csak elvétve találkoztak a kórral. A legtöbben úgy gondolják, hogy civilizációs betegségről van szó, az amerikai halálozási statisztikák azonban egy másik alapvető problémára világítanak rá. Évente a világban több mint 14 millió embernél diagnosztizálnak rákot, és a WHO legfrissebb, a rák világnapján kiadott jelentése szerint ez a szám az elkövetkező években tovább növekszik. Amíg 2008-ban 7,6 millióan, 2012-ben már 8,2 millión haltak meg világszerte rákban. Két évtized múlva ez a szám már 13 millió lehet.

A KORAI RÁKOS MEGBETEGEDÉSEK FELE MEGELŐZHETŐ LENNE!
A WHO jelentése is hangsúlyozza, hogy jelenleg a rákos esetek körülbelül fele megelőzhető lenne az életmód megváltoztatásával: a dohányzás elhagyásával, az alkoholfogyasztás csökkentésével, egészséges táplálkozással, rendszeres mozgással.

Jobb megelőzni, mint orvosolni!
Úgy tartja a mondás, hogy jobb megelőzni a problémát, mint orvosolni és mely területen is lehetne nyilvánvalóbb, mint a rákkal kapcsolatban. A rendelkezésre álló terápiák nagy része káros sejtmérgek alkalmazásával történik. Egy 2005-ös, az asztaxanthin rákmegelőzésben betöltött szerepéről szóló tanulmány szerint az asztaxanthin olyan mértékben lelassítja a daganatnövekedést, hogy a rák hatékonyabban kezelhető a hagyományos eszközökkel, mint a műtét vagy a kemoterápia.

Egyes algafajoknak rákellenes hatásokat is tulajdonítanak. Ilyen pl. a spirulina alga is, ami kiváló antioxidáns hatással rendelkezik, és az immunrendszer működését is igen kedvezően befolyásolja. Az antioxidánsok semlegesítik a szervezetre negatívan ható szabad gyököket, amelyek gyengítik az immunrendszert, felelőssé tehetők a szív- érrendszeri betegségekért, a bőr öregedéséért, a rák és különböző gyulladások kialakulásáért.

Te tudtad, hogy szabad gyökök keletkeznek az anyagcsere során, az UV sugárzás, illetve a méreganyagok hatására, ezért egészségünk védelmének érdekében létfontosságú az antioxidánsok állandó pótlása. A szabad gyökök akkor okoznak gondot, ha túl nagy mennyiségben vannak jelen a szervezetünkben, hatásukra pedig úgynevezett oxidatív stressz alakul ki. Az antioxidáns vegyületek gátolják ezeket az oxidációs folyamatokat, azaz semlegesítik a szabad gyököket úgy, hogy különféle részeken és szinteken kapcsolódnak be e káros folyamatok leállításába. A folyamatok egy részét a szervezet szintetizálja, az antioxidánsok nagy részét azonban külső segítséggel, a táplálkozás során kell magunkhoz vennünk. Ilyenek pl. a C-vitamin, A-vitamin, a K- és E-vitamon, valamint különféle ásványi anyagok, az aminosavak, enzimek és a karotinoidok, növényi pigmentek (klorofil) és az omega-3 zsírsav.

Az asztaxanthin ott hat, ahol szükség van rá!
A legtöbb antioxidánssal szemben az asztaxanthin zsírban oldódik, amely következtében a zsírmolekulákon keresztül egyenesen a szervezet azon szerveibe jut, ahol a legnagyobb szükség lehet rá, mint. pl. az agyba, a mellbe, a retinába, a prosztatába és a vázizmokba. Az agyba bejutva védi az egész idegrendszert, valamint javítja a látást.

Az antioxidánsok legjobb forrásai a gyümölcsök és a zöldségek, illetve a zöld tea és különféle olajos magvak, gabonafélék. Jó tudni, hogy ha változatosan étkezünk és rendszeres aktív mozgást végzünk, a szervezetünknek általában nincs szüksége az antioxidánsok külső, nagyobb mennyiségű bevitelére. A környezeti változások, a dohányzás, a túlzott napozás és a helytelen, egyoldalú táplálkozás, a méreganyagok felhalmozódása azonban szükségessé teszi az antioxidánsok pótlását. A hatékony eredmény érdekében a zöldségeket, gyümölcsöket kizárólag nyersen vagy enyhén párolva fogyasszuk, egyébként nagyon sokat veszítenek a szabad gyök ellenes hatásukból.

Tudtad, hogy van más megoldás is?
Napjainkban az asztaxanhtin a legerősebb, természetben előforduló antioxidánsként vált ismerté, amelyet az algák még napjainkban is nagy mennyiségben termelnek és tárolnak. Elsősorban a Haematococcus pluvialis mikroalgából (zöld algából) lehet kivonni, azonban megtalálható a homárban, a lazacban és a flamingókban is. Ez a vegyület adja a piros színüket, mivel asztaxanthinnal teli algákat fogyasztanak.

Számos vizsgálat szerint ez az egyik legbiztonságosabb antioxidáns.

A legtöbb mesterséges karotinoidokkal szemben az asztaxanthin nem tud oxidáló vegyületté alakulni, még nagy mennyiségben sem. Az elmúlt években legalább 15 különböző Japán tanulmány igazolta az asztaxanthin kedvező hatását.

Miután ennyi lenyűgöző előnyét megismerted, bizonyára felmerült benned a kérdés, hogyan tudnál az asztanxathin pozitív hatásaiból te is részesülni. Egy igazán ínyenc étel, a lazac elegendő forrást nyújt, de hosszú távon sajnos nem fenntartható és olcsó megoldás. Ezért érdemes naponta valamilyen természetes eredetű étrend kiegészítőt fogyasztani, hogy hozzájussunk az asztaxanthinhoz. A természetes asztaxanthin 20-szor hatékonyabb is lehet, mint a szintetikus változatok. 

A Naturalga az egészségtudatos emberek választása, akik számára fontos a testi-lelki vitalitás- és az egészség megőrzése. A NATURALGA étrend-kiegészítő készítmény 5 féle - értékes tápanyagokban gazdag - alga 100%-ban tiszta, természetes keveréke, cellulóz (növényi alapú) kapszulákba töltve. A készítmény nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat és egyéb szintetikus összetevőket sem. A termék tökéletesválasztás laktóz és/vagy glutén érzékenyek számára, illetve azoknak, akik a vegetáriánus életmódot választják.

A Naturalga egy napi adagban 60 mg természetes Haematococcus pluvialis mikroalgát tartalmaz, amely nagy mennyiségben tartalmazza ezt a természetes antioxidánst.