+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

A Spirulina alga és a pajzsmirigy

2022.12.01 11:30
A Spirulina alga és a pajzsmirigy

A spirulináról már sokat beszéltünk. Tudjuk, hogy zöldes-kékes színe van, és hogy egy igazi vitaminbomba a szervezet számára. De azt még nem mondtuk, hogy alkalmas módszer lehet a kardiovaszkuláris- és emésztési problémákra illetve az immunrendszer erősítésére is.

A spirulináról már sokat beszéltünk. Tudjuk, hogy zöldes-kékes színe van, és hogy egy igazi vitaminbomba a szervezet számára. Illetve, hogy több kiszerelésben is kapható: tabletta, kapszula és kivonat formában. Továbbá, alkalmas módszer lehet a kardiovaszkuláris- és emésztési problémákra illetve az immunrendszer erősítésére is.

Mint a legtöbb tengeri növénynek, ennek az algának is magas a jódtartalma, ha pajzsmirigy problémád van, konzultálj az orvosoddal a különféle készítmények használata előtt, hogy tudd milyen hatással lehetnek rád.

Az amerikaiak nagy része elég jódot kap az ételekből vagy a fűszerekből, mint például a só. De ha diétázol vagy vegetáriánus, vagy akkor nem kapsz ezekből eleget. Ha nem pótolod a jódot, akkor a pajzsmirigyedben nem tud elég tijód tironin (T3) hormon és tetrajód tironin (T4) hormon termelődni. Ezek azonban nélkülözhetetlenek a pajzsmirigy megfelelő működéséhez.

Egy egészséges felnőttnek kb. 150 mg jódot kell bevinni a szervezetébe naponta. Egy terhes nőnek 220 mg ez a mérték, szoptatás esetén pedig 290 mg. Egy tipikus 3 grammos spirulina adag 15 mg jódot tartalmaz. Láthatod, hogy a különféle természetes étrendkiegészítők mellett nagyon oda kell figyelned a megfelelő mennyiségű jód, táplálékkal való bevitelére is.

A hipotireózisra (pajzsmirigy csökkentett működésére) gyakorolt hatások:

A hyperthyreosis akkor fordul elő, amikor a pajzsmirigy túl sok pajzsmirigyhormont termel​. ​Ha nagy dózisban próbáljuk növelni a szervezetünk jód szintjét jód-gazdag termékekkel, például a spirulina algával, rendszeres fogyasztás hozzájárulhat a hyperthyreosis kialakulásához, vagy súlyosbíthatja a betegség tüneteit. A túlzott jód szint növelés álmatlanságot, növekvő szívritmust és testsúly csökkenést okozhat.

Azok az emberek, akik viszonylag alacsony jód bevitelű étrendet folytatnak, a jód által kiváltott hyperthyreosis kialakulását is javíthatják.​ A szakértők azt javasolják, hogy a jód pótlásához a spirulina alga az egyik legjobb választás, de bármilyen készítmény fogyasztása előtt mindenképpen konzultálj az orvosoddal, az esetleges mellékhatások elkerülése érdekében. Ha orvosod szerint számodra is biztonságos a spirulina alga fogyasztás, akkor tartsd be az előírt adagolási javaslatát.

FONTOS: Lehetőleg csak olyan Spirulina alga tartalmú készítményeket fogyassz, amiről igazolják, hogy megbízható forrásból származik, nem szennyezettek mérgező baktériumok és nehézfémel által!

 

A NATURALGA alga kapszula étrend-kiegészítő készítmény 5 féle, 100%-ban tiszta és természetes alga keveréke (Spirulina platensisAquamin®Chlorella vulgarisThallus laminariae és Haematococcus pluvialis). A készítmény nem tartalmaz semmilyen hozzáadott adalékanyagot és egyéb szintetikus összetevőket sem. A készítményben található algák megbízható forrásból származnak és nehézfémektől mentesek.

Nézd meg a Hamilton független laborítórium által kiadott nehézfém vizsgálati eredményt!

A spirulina alga igazi szuperétel
05
Jan

Valószínűleg sokat hallottad már a „szuperételek” kifejezést. De mik is ezek valójában? A szuperételek olyan tápanyagban gazdag élelmiszerek, étrend-kiegészítők, amelyek tobzódnak az antioxidánsokban, vitaminokban, és ásványi anyagokban. Egy szó mint száz, szükségünk van rájuk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat, és egészségesek legyünk.

Epres-banános spirulina alga turmix
15
Dec

Szépen lassan haladunk a tavasz, a nyár és a meleg felé, amikor akaratlanul is felkeressük azokat az ízeket, amik kedvesek számunkra abból az évszakból.

Immunrendszer erősítés felnőtteknek
30
Dec

Az immunrendszerünket számtalan komoly megterhelés éri, mint pl. a  nagyfokú stressz, a helytelen táplálkozás és rendszertelen-, mozgásszegény életmód. 

Miért érdemes algákat fogyasztani?
03
Nov

Az ehető alga, közismertebb nevén tengeri moszat, ami a tengeri növények csoportjába tartozik, ahol rengeteg más alakú, ízű, szerkezetű fajtája van.