+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

Miért érdemes algákat fogyasztani?

2022.11.03 11:24
Miért érdemes algákat fogyasztani?

Az ehető alga, közismertebb nevén tengeri moszat, ami a tengeri növények csoportjába tartozik, ahol rengeteg más alakú, ízű, szerkezetű fajtája van.

Az ehető alga, közismertebb nevén tengeri moszat, ami a tengeri növények csoportjába tartozik, ahol rengeteg más alakú, ízű, szerkezetű fajtája van. Továbbá, nem csak sushi-ban használható. A világ más területein, főleg a keleti, tengerhez közeli részénél, mint Japán, Kína, Korea évszázadok óta használják. A nyugati országokban csak most kezdik egyre többször hozzáadni a heti bevásárló listához. A tengeri moszat gazdag nélkülözhetetlen vitaminokban, ásványi anyagokban és alacsony zsírtartalommal rendelkezik.

Az alga tápérték tartalma
A tengeri moszat elnyeli a tengerben lévő ásványokat, amiből az emberek számára elengedhetetlen tápanyagok vannak. Egy átlagos csomag szárított alga több kalciumot tartalmaz, mint egy pohár tej, európai kutatók szerint. Mindemellett gazdag vasbanmagnéziumbankáliumbancinkben. A vitaminokat tekintve K- és E-vitaminban tartalmaz számottevő mennyiséget. Továbbá, magas benne az oldható rosttartalom, ami az emberek egy részénél kimondottan alacsony. A vegetáriánusoknak extra bónusz, hogy az alga az egyike azoknak a növényeknek, amik tartalmaznak B-12 vitamint.

Három gyakori típusa van a tengeri moszatnak
Nori az egyik legismertebb fajtája a tengeri hínároknak. Lilás-feketés színe van, vékony és lapos szerkezettel rendelkezik. Kissé édes, némileg velős ízzel. A tengeri zöldségek közül ez tartalmazza az egyik legtöbb tápanyagot. A második fajta a Kombu alga. Ez egy nagy, vastag, barnás tengeri növény pikáns gombához hasonló íz világgal. A Kombu magas jódtartalmáról ismert, ami hiányzik a Nori és más piros algák közül. A harmadik típus a vörös pálmamoszat, ami vékony, piros alga diós, füstös ízesítéssel. A kutatások szerint több tápanyag található benne, mint a spenótban.

Mint mondanak a kutatók?
Ha a tápanyagok sora, amivel és ahogyan rendelkezik nem győzött meg akkor az győzzön meg, hogy nagyon jó diétához, valamint barna tengeri alga segíthet a rákos daganatok kialakulásának elkerülésében. 

Így illeszd be a diétádba?
Az alga sokoldalú étel, így könnyedén alkalmazhatod a diétád során. Akár a levesedhez is hozzáadhatod, de salátádhoz is ugyanolyan jó lehet. Probáljk ki többféle receptet és kísérletezz vele.

10 mód az alga fogyasztására
08
Dec

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

A japánok hosszú életének titka
06
Dec

A világon Japánban élő embereknek a legmagasabb a várható élettartama. A japán férfiak várható átlagos élettartama 80 év, míg ezzel szemben a japán nőké átlagosan 86 év.

A méregtelenítésről
01
Szept

Úgy látom, hogy nagyon sok ember egyáltalán nem figyel oda a táplálkozására. Össze-vissza étkezik, nem tervezi meg a napi menüt, egész nap nassol a fő étkezések között, teljesen leterheli az emésztőrendszerét.

Alga - Az új szuperkaja
17
Nov

A címzavaró lehet, de ne hagyd, hogy megzavarjon. Csupán azért kap "új" megnevezést, mivel eddig sokan nem ismerték és nem használták az algát. Valójában már évszázadok óta használják főként a keleti kultúrákban.