+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

Izommegtartás növényi fehérjével

2022.12.29 11:36
Izommegtartás növényi fehérjével

Ahogy korban haladsz előre és aktív életmódot folytatsz, edzel biztosan benned is felmerül a kérdés, hogy mégis mikor kezd el az izomzatod leépülni.

Ahogy korban haladsz előre és aktív életmódot folytatsz, edzel biztosan benned is felmerül a kérdés, hogy mégis mikor kezd el az izomzatod leépülni.

Ezen folyamat az kivédéséhez/lassításához két fontos faktor szükséges. A fizikai aktivitás fenntartása és a megfelelő tápanyagok bevitele, főként a magas és jó minőségű fehérje bevitele.

Két nagy táborra lehet különíteni a fehérjehasználókat:

Vannak az állati fehérjéket pártoló emberek és vannak a növényi fehérjéket előnybe helyezők. Az állati eredetű termékek talán sokkal jobban és hamarabb beépülnek az izomzatba, de a növényi fehérjéknek sokkal könegyszerűbb az előállítása és talán az emésztése is könnyebb a szervezet számára.

növényi fehérjékből főként a szója és a rizs az elterjedtebb források, de megannyi más lehetőséged van még a pótlásukra. Ilyen lehet például a spirulina alga is, ami magas fehérjetartalma mellett rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz. Könnyen emészthető és egyre nagyobb teret hódít a világban.

A kutatók mégis azt mondják, hogy ha a növényi fehérjék mellett döntünk próbáljuk a lehető legtöbb fajtáját felhasználni az étrendünkben, mert így lehet a legkönnyebben fenntartani az izomtömeget. Továbbá az sem elhanyagolandó, hogy a Földünkért is tehetünk egy keveset. Főként az algával, mivel termelésével oxigént állítunk elő az élőlények számára, ami valljuk be, nem elhanyagolandó szempont.

Fontos, hogy akármelyiket választod, a magas fehérjebevitel mellett ügyelj az ásványi anyagok, illetve a vitaminok pótlására is. Ezek összessége, valamint a mozgás (fontos, hogy ne hajtsuk túl magunkat) következtében pozitív esélyed van arra, hogy megmarad azt izomtömeged az évek múlásával. Az algák fogyasztásával a szervezeted számára szükséges ásványi anyagokat és vitaminokat is biztosíthatod.

Mi is tudunk neked ajánlani egy szuper alternatívát a növényi fehérje pótlására. Próbáld ki a NATURALGA-t, amely a spirulina alga mellett további négy, természetes eredetű algát is tartalmaz. Tudj meg többet róla itt! -> Naturalga 180 kapszula

10 mód az alga fogyasztására
08
Dec

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

3 okunk van rá, hogy miért érdemes spirulinát fogyasztanod
12
Jan

Sajnálatos módon ezt a kékeszöld színű mikroalgát gyakran figyelmen kívül hagyják vagy egyenesen félreértik. Pedig a világ egzotikus területein növekvő spirulina hihetetlenül egészséges szuperélelmiszer.

A természet legerősebb antioxidánsa, az asztaxantin
25
Aug

Az asztanxantin egy szuperkarotinoid, amely amellett, hogy hatékonyabb, mint a béta-karotin, az A- és az E-vitamin, védi a szemet és agyat is az oxidatív stressztől.

I. rész - 7 előny, amit talán nem tudsz az ALGÁKRÓL
12
Nov

Az algák a Földön található legelőnyösebb életformák, melyeket az emberiség már évszázadok óta élelmiszerként és gyógyszerként fogyaszt. A természetes eredetű alga fajták a magas vitamin-, ásványi anyag-, antioxidáns- és a fehérje tartalmuk miatt közkedveltek.