+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

I. rész - 7 előny, amit talán nem tudsz az ALGÁKRÓL

Finibus Bonorum
2022.11.12 13:14
I. rész - 7 előny, amit talán nem tudsz az ALGÁKRÓL

Az algák a Földön található legelőnyösebb életformák, melyeket az emberiség már évszázadok óta élelmiszerként és gyógyszerként fogyaszt. A természetes eredetű alga fajták a magas vitamin-, ásványi anyag-, antioxidáns- és a fehérje tartalmuk miatt közkedveltek.

Az algák a Földön található egyik legerősebb életformák, melyeket az emberiség már évszázadok óta természetes jótékony hatású táplálék-kiegészítőként fogyaszt. A természetes eredetű alga fajták a magas vitamin-, ásványi anyag-, antioxidáns- és a fehérje tartalmuk miatt közkedveltek.

A barna algákat a fogyás, a rák, az ízületi gyulladás, a stressz, a szívbetegségek, a magas koleszterinszint és számos egyéb súlyos egészségügyi betegség gyógyítására használják. A kék-zöld fajták magas tápanyag és energiaforrásnak számítanak, melyek természetes módon segítik a fogyástcsökkentik a stresszt, a fáradtságot, a szorongást és a depressziót, valamint javítják a memóriát és az egészséges emésztést. Vizsgálatok azt is kimutatták, hogy magas antioxidáns tartalmuk miatt segíthetnek megelőzni a daganatos megbetegedések kialakulását és gyulladáscsökkentő, allergiaellenes, antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. 

Mindezek után itt az ideje, hogy belemerüljünk e bámulatos élőlények világába, és beszámoljunk arról, hogy milyen tudományos eredmények bizonyítják élettani hatásukat és miért érdemes fontolóra vennünk e természetes ősi fajok hozzáadását a mindennapi rutinunkhoz.

Sorozatunkban 7 cikkben mutatjuk be az algák pozitív egészségügyi előnyeit.

1. Az alga segíthet a fogyásban

Az algák fogyasztása előnyös lehet azok számára, akik szeretnének leadni a testsúlyukból, mivel kimutatták róluk, hogy támogatják a zsírégetés folyamatát, különösen a barna típusú alga, amely fukoxantint tartalmaz.

De mi is az a fukoxantin? 
A fukoxantin egy természetes eredetű karotinoid (pigment), amely bizonyítottan hatékonyan támogatja a zsírégetési folyamatot. Az elmúlt években orosz kutatók egy placebo-kontrollos vizsgálatot publikáltak, amelyben első alkalommal vizsgálták embereken a fukoxantin hatásait. 
Ez a tanulmány a tengeri barna alga (fukoxantin) és a gránátalmamag-olajt tartalmazó táplálék-kiegészítő hatását vizsgálta. Az alanyok 151 nem diabéteszes, elhízott nők voltak, akik 600 mg olyan készítményt fogyasztottak, amely 2,4 mg fukoxantint tartalmazott. A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy e természetes készítmény-keverék jelentős súlyvesztést okozott a placebóval kezelt egyénekhez képest. A fukoxantint fogyasztó nőknél nőtt az energiafogyasztás szintje, ami szintén ösztönözi a zsírégetés folyamatát és a fogyást. Emellett számos pozitív, csökkenő eredményt tapasztaltak több egészségügyi mutató, köztük a májzsír-, a vérnyomás-, a trigliceridek- és a CRP (C-reaktív fehérje, amely gyulladás esetén termelődik a májsejtekben) mennyiségében.

NATURALGA egy napi adagban 120 mg, igazoltan 100%-ban tiszta és természetes barna algát is tartalmaz, vegán kapszulában töltve. A NATURALGA kapszulák glutén-, laktózGMO mentesek és nem tartalmaznak semmilyen egyéb hozzáadott összetevőt.

 

Forrás: https://draxe.com/algae-benefits

5+1 tavaszcsalogató smoothie recept
04
Aug

Ugye, Te is várod már a tavaszt? Hoztunk neked 5+1 tavaszcsalogató smoothie receptet. Próbáld ki mindet, megéri!

3 okunk van rá, hogy miért érdemes spirulinát fogyasztanod
12
Jan

Sajnálatos módon ezt a kékeszöld színű mikroalgát gyakran figyelmen kívül hagyják vagy egyenesen félreértik. Pedig a világ egzotikus területein növekvő spirulina hihetetlenül egészséges szuperélelmiszer.

A méregtelenítésről
01
Szept

Úgy látom, hogy nagyon sok ember egyáltalán nem figyel oda a táplálkozására. Össze-vissza étkezik, nem tervezi meg a napi menüt, egész nap nassol a fő étkezések között, teljesen leterheli az emésztőrendszerét.

Miért érdemes algákat fogyasztani?
03
Nov

Az ehető alga, közismertebb nevén tengeri moszat, ami a tengeri növények csoportjába tartozik, ahol rengeteg más alakú, ízű, szerkezetű fajtája van.