+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

A természet legerősebb antioxidánsa, az asztaxantin

2022.08.25 11:04
A természet legerősebb antioxidánsa, az asztaxantin

Az asztanxantin egy szuperkarotinoid, amely amellett, hogy hatékonyabb, mint a béta-karotin, az A- és az E-vitamin, védi a szemet és agyat is az oxidatív stressztől.

Az antioxidánsok nagyon fontos szerepet töltenek be az emberi szervezetben. Védenek a szabadgyökök káros hatásaitól, lassítják az öregedést és a kórós betegségek (szívbetegségek vagy a rák) kialakulását. Az asztanxantin egy szuperkarotinoid, amely amellett, hogy hatékonyabb, mint a béta-karotin, az A- és az E-vitamin, védi a szemet és agyat is az oxidatív stressztől. Az emberiségre jellemző rohanó életvitel, a kevés mozgás és a tápanyagszegény táplálkozás miatt fokozottan szükségünk van nagy mennyiségű antioxidáns bevitelére. Ha növelni szeretnénk az antioxidánsok bevitelét, akkor az astaxanthin segítségünkre lehet.

Nézzük mi az asztaxantin?

Az asztaxantin egy vörös-narancssárga színű, a természetben is előforduló antioxidáns tulajdonságokkal rendelkező karotinoid anyag, amely tengeri állatokban, elsősorban algában és a lazacaban található. Az algák közül főleg a Haematococcus pluvialis nevű mikroalga tartalmaz természetes asztaxanthint. Méretét tekintve 0,1 mm nagyságú, édesvízi fajta. A „világ legerősebb antioxidánsaként” vált ismertté amely hatásos a daganatokat is okozó szabadgyökök- és megbetegedések elleni harcban. A Journal of Nutrition and Metabolism című tanulmány szerint az asztaxantin csökkentheti az oxidatív stresszt, gyulladást, fokozza az immunrendszert és hatékony sejtvédelmet biztosít.

A természetes astaxanthin szabadgyök semlegesítő képességét tekintve:
20-szor erősebb, mint a szintetikus asztaxantin, 50-szer erősebb a béta-karotin antioxidánstól, 60-szor hatékonyabb, mint a C-vitamin14-szer hatásosabb az E-vitaminnál.

Ha ez a szuper tápanyag a lazacnak segít, akkor értünk, emberekért is tehet valamit!

A legtöbben nem tudják, miért van a lazacnak az a vöröses-rózsaszín színe. A válasz egyszerű: egy antioxidánstól, amely valójában nem csak egy antioxidáns - és nemcsak a lazac színéért felelős, hanem biztosítja számukra azt a magas szintű állóképességet is, amelyre szükségük van, amikor akár több napon keresztül úsznak árral szemben, hogy elérjék az ívási területet.​

Hasonló a helyzet a flamingók esetében is. A flamingóbébik ugyanis fehéren jönnek világra. Rózsaszín színűket akkor érik el, amikor elkezdenek astaxantin tartalmú táplálékokat fogyasztani.

Miért hívják szuper antioxidánsnak az astaxanthin-t?
- Az asztaxantin hatékony gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatású,
- Javítja a bőr nedvességtartalmát, simaságát és rugalmasságát, miközben segít csökkenteni a természetes öregedés jeleit, nagymértékű ráncosodást és a bőrszárazságot,
- Más antioxidánsokkal szemben mellékhatásmentes, szerkezete nem változik, amikor semlegesítik a szabadgyököket és így nem károsítja a szervezetet,
Hatékonyabb antioxidáns, mint az E-vitamin, ugyanis képes megkötni a szabadgyököket,
- Védi és tisztítja a sejteket, megvédi sejteket az oxidációtól, így a sejtek fiatalabbak és károsodás mentesen maradnak,
Csökkenti az ízületi- és izomfájdalmakat,
- Erősíti és javítja az állóképességet, valamint edzés után serkenti a regenerálódás folyamatát,
- Képes megvédeni a szemet, az agyat és a központi idegrendszert az oxidatív stressztől,
- Az asztaxantin erősebb antioxidáns aktivitása mellett UV-fényvédő hatással rendelkezik, így megvédi a bőrt a túlzott UV sugárzástól és a napozás során létrejövő szabadgyököktől
- Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát.

Amint láthatod, az astaxantin egészségi előnyei valóban elképesztők!. Fontos, hogy ha tehetjük - a szintetikus változat helyett - a lehető legtisztább forrásból fogyasszuk az asztaxanthint.

Együnk főleg lazacot, abból is lehetőleg a Csendes-óceáni fajtát, mert a bennük található asztaxanthin:
- 20-szor erősebb a szintetikus aztaxanthin változatnál, 
- 400%-al jobb minőségű a tenyésztett lazacban található asztaxanthintól és
- 100% természetes anyagú, mint a NATURALGA alga kapszula termékben található magas asztaxantin tartalmú Haematococcus pluvialis mikroalga is.

Ha Önnek is célja az öregedés lassítása, az energia növelése és az agyi egészség javítása, akkor az asztaxantin kiváló választás lehet az Ön számára is.

 

(Forrás: Swallow This to Help Reduce the Appearance of Wrinkles)

10 mód az alga fogyasztására
08
Dec

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

Alga - Az új szuperkaja
17
Nov

A címzavaró lehet, de ne hagyd, hogy megzavarjon. Csupán azért kap "új" megnevezést, mivel eddig sokan nem ismerték és nem használták az algát. Valójában már évszázadok óta használják főként a keleti kultúrákban.

Ismerd meg a Chlorella algát
11
Aug

Olyan természetes étrend-kiegészítőt keresel, ami növeli az energiaszintet, támogatja a zsírégetést és segít eltávolítani a testedből az olyan nehézfémeket, mint az ólom és a higany? Ha igen, akkor a Chlorella alga az, amire szükséged van?!

TOP3 superfood ajánlás
06
Okt

A szuperélelmiszerekre jellemző a rendkívüli tápanyagsűrűség, éppen emiatt nem is kell belőlük sokat használni, olykor negyed teáskanálnyi is elegendő lehet a jótékony élettani hatás eléréséhez.