+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

Algával a klímaváltozás ellen

2022.10.27 11:22
Algával a klímaváltozás ellen

A Hawaii és Duke egyetemek olyan modellt alkottak, aminél a fa égésénél keletkezett szén-dioxidot algatermesztéshez használják fel, ami akár felhasználható táplálékként, de üzemanyagként is.

A Hawaii és Duke egyetemek olyan modellt alkottak, aminél a fa égésénél keletkezett szén-dioxidot algatermesztéshez használják fel, ami akár felhasználható táplálékként, de üzemanyagként is. Így harcolhatunk a klímaváltozás ellen, amellett, hogy fogyasztható alapanyagot is termesztünk.

Az alga helyettesítheti a tejsavó fehérjét, ami a tejben található meg. Az alga a fehérjetartalmával az összes fehérje tartalmú étellel szemben kimondottan jól teljesített. Habár még a modell tesztelés alatt áll, de az egész állomás és a tesztelés körülbelül 300 millió dollárba fog kerülni, ami nem olcsó, de ennyit megérhet egy szebb jövő.

A létesítményhez kapcsolódik majd egy eukaliptusz erdő, ami éghető üzemanyagként fog szolgálni ahhoz, hogy áramot termeljenek. A kibocsátott szén-dioxid segítségével algát tudnak termelni. Az algatermeléssel így őszességében sokkal kevesebb CO2 használunk fel, mint más táplálékgyártási módszerrel. A kutatók szerint ez mindkét oldalról nézve egy nyerő helyzet.

Azonban, a kutatás többi elemét és tesztek alá kell vetni. Ennek ellenére a kormányok és nagyobb cégek is érdeklődnek az eljárás iránt, amivel még több pénz juthat a projektnek és sokkal gyorsabban fejlődhet a technológia.

Forrás: http://www.dukechronicle.com

3 okunk van rá, hogy miért érdemes spirulinát fogyasztanod
12
Jan

Sajnálatos módon ezt a kékeszöld színű mikroalgát gyakran figyelmen kívül hagyják vagy egyenesen félreértik. Pedig a világ egzotikus területein növekvő spirulina hihetetlenül egészséges szuperélelmiszer.

Hogyan növeld szervezetedben a D-vitamin szintjét ezen a télen?
20
Nov

Biztosan te is tapasztaltad már saját magadon a nyár végeztével, hogy elkezdődik a szipogás és a folyamatos orrfújás időszaka. Érzed, hogy egyre hidegebb van, és sajnos a legtöbb ember azonnal a C-vitaminért nyúl. Mutatunk néhány alternatív módszert.

Miért van ilyen sok betegség napjainkban? – A halott táplálékok
28
Nov

Rémisztő a tudat, hogy napjainkban már 99%-ban halott táplálékokat fogyasztunk. 

Szedj természetes astaxantint és érezd jól magad a bőrödben!
21
Febr

Ha te is folyton zsonglőrködsz a munka, a család és a kapcsolatok háromszögében, ismerős lehet számodra a stressz fogalma. A stressz pedig sajnos feladja a leckét, és aláássa mind az egészségünket, mind pedig az életminőségünket. Érdekünk tehát, hogy fejlesszük a pszichológiai egyensúlyunkat, és az érzelmi rugalmasságunkat.

Ehhez siethet segítségünkre a kielégítő alvás, a jó kapcsolatok, és a fizikai aktivitás. Ebbe a sorba csatlakozik az egyik legerősebb ismert antioxidáns, a természetes astaxantin, mely nagy mértékben támogatja az érzelmi jólétet, és a kognitív egészséget.