+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

Fogyj algával!

2023.04.04 10:00
Fogyj algával!

Jó hírünk van a csinosodni vágyók számára: a chlorella algában lévő klorofill javítja az emésztést és segít a testsúly kontrollálásában. De a fucoxanthint tartalmazó barna alga sem marad rest, és segíti a fogyási törekvéseidet. Beavatunk a részletekbe!

Fogyás klorofillal

 

A klorofill messze földön híres a méregtelenítő hatásáról: gyorsabban ürülnek ki a salakanyagok a szervezetből, kiegyensúlyozza a folyadékszintet, és csökkenti a székrekedés előfordulási arányát is. Mindezek mellett a klorofill támogatja az anyagcserét, és segít a súlycsökkentésben is.

 

De nézzük mit talált erről a svédországi Lund Egyetem Kísérleti Orvostudományi Tanszék /Department of Experimental Medical Science at Lund University/ egy 2014-es tanulmányában! Arra jutottak, hogy azoknál a túlsúlyos nőknél akik a magas szénhidráttartalmú étkezéseik során klorofill tartalmú étrend-kiegészítőket is vettek be, csökkent az éhségérzetük, és megemelkedett a kolecisztokinin /1/ szintjük. A klorofill bevitele segített megelőzni a hipoglikémiát, azaz az alacsony vérnyomást is.

 

Ezt a tanulmányt megelőzték olyan, rágcsálókon végzett kutatások is, amelyek kimutatták, hogy a tilakoid-kiegészítők formájában bevett klorofill segít a teltségérzetet okozó hormonok, köztük a kolecisztokinin, a ghrelin és az inzulin felszabadításában. Az eredmények bizakodásra adtak okot, és később be is igazolódtak az előzetes várakozások: a klorofill képes megelőzni a túlzott mértékű ételfelvételt /2/ és megelőzni a testsúlygyarapodást.

 

A Lund Egyetem által végzett tanulmányban 20 túlsúlyos nőstényt vetettek megfigyelés alá, akik napi három különböző alkalommal étkeztek. A teszt során a reggeli magas szénhidráttartalmú ételekből állt, amelyet az alanyok vagy tirakoidok formájában lévő klorofill hozzáadásával vagy anélkül fogyasztottak el.

 

A hatás nem maradt el: a tilakoidok elnyomták az éhségérzetet, és fokozták a jóllakottsági hormonok kiválasztását. A nap későbbi részében így nem került sor kompenzációs evésre. Tehát elmondható, hogy a klorofill segíthet a fogyásban és az étvágy kontrollálásában.

 

A Naturalga kapszulában az 5 féle alga összetevő között megtalálod a Chlorella vulgarist is!

https://naturalga.hu/naturalga-180-kapszula

 

Szívből ajánljuk a Vegan Proteint is, mely kiváló minőségű rizs és borsófehérje izolátum alapú vegán shake 7 féle növényi eredetű fehérjéből, hozzáadott spirulina és chlorella algával.

https://naturalga.hu/vegan-feherje-500g

 

 

Fogyás fucoxanthinnal

 

A  fucoxanthint tartalmazó barna alga is segítheti a fogyási törekvéseidet.

 

A fucoxanthin a barna algákban található természetes karotinoid (pigment), amely a zsírégetést a termogenin nevű fehérje expressziójának fokozásával segíti elő.

 

Az elmúlt években orosz kutatók elsőként alkalmaztak fukoxantint emberek étrend-kiegészítéséhez:

 

  • A vizsgálat: kettős vak, randomizált, placebo-kontrollált vizsgálat.
  • A vizsgálat tárgya: egy fucoxantint, és gránátalma magolajat tartalmazó étrend-kiegészítő, melyből a résztvevők 600 milligramm 2,4 milligramm fucoxantint tartalmazó kivonatot szedtek.
  • A vizsgálat alanyai: 151 nem cukorbeteg, elhízott, menopauza előtt álló nő.

 

A vizsgálat hatása lenyűgöző volt:

 

  • A fucoxantint tartalmazó kivonat a vizsgálat végére a placebóhoz képest jelentős súlycsökkenést eredményezett, az alanyok mindössze 16 hét alatt 14,5 kilót fogytak.

 

  • Nőtt a nyugalmi energiafelhasználás - ami ösztönzi a zsírégetést és a fogyást.

 

  • Csökkent a májzsír, a vérnyomás, a trigliceridek aránya, valamint a C-reaktív fehérje szintje /3/.

 

Gondjaid vannak a súlyoddal? Akkor a klorofill tartalmú chlorella alga, vagy a fucoxantint tartalmazó barna alga fogyasztása segíthet neked a céljaid elérésében.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

Ismerd meg a Chlorella algát

https://naturalga.hu/spg/930300,926681/Ismerd-meg-a-Chlorella-algat

 

Miért érdemes algákat fogyasztani?

https://naturalga.hu/spg/930300,926749/Miert-erdemes-algakat-fogyasztani

 

 

 

1.

Eva-Lena Stenblom, Caroline Montelius, Karolina Östbring, Maria Håkansson, Sofia Nilsson, Jens F Rehfeld, Charlotte Erlanson-Albertsson:

Supplementation by thylakoids to a high carbohydrate meal decreases feelings of hunger, elevates CCK levels and prevents postprandial hypoglycaemia in overweight women

 

Appetite. 2013 Sep;68:118-23. doi: 10.1016/j.appet.2013.04.022.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23632035/

 

2.

Rickard Köhnke, Andreas Lindqvist, Nathanael Göransson, Sinan C Emek, Per-Ake Albertsson, Jens F Rehfeld, Anna Hultgårdh-Nilsson, Charlotte Erlanson-Albertsson:

Thylakoids suppress appetite by increasing cholecystokinin resulting in lower food intake and body weight in high-fat fed mice

 

Phytother Res. 2009 Dec;23(12):1778-83. doi: 10.1002/ptr.2855.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19548286/

 

 

3.

M Abidov, Z Ramazanov, R Seifulla, S Grachev:

The effects of Xanthigen in the weight management of obese premenopausal women with non-alcoholic fatty liver disease and normal liver fat

 

Diabetes Obes Metab. 2010 Jan;12(1):72-81.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19840063

10 mód az alga fogyasztására
08
Dec

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

Házi Spirulina alga pakolás a feszes bőrért
20
Okt

Az algák csúcsformába hozzák a bőröd is... Ráadásul igen sokoldalúak, mert megehetjük őket, valamint hatóanyagaikat krémek és maszkok alkotórészeiként használhatjuk.

TOP3 superfood ajánlás
06
Okt

A szuperélelmiszerekre jellemző a rendkívüli tápanyagsűrűség, éppen emiatt nem is kell belőlük sokat használni, olykor negyed teáskanálnyi is elegendő lehet a jótékony élettani hatás eléréséhez.

Ismerd meg a Chlorella algát
11
Aug

Olyan természetes étrend-kiegészítőt keresel, ami növeli az energiaszintet, támogatja a zsírégetést és segít eltávolítani a testedből az olyan nehézfémeket, mint az ólom és a higany? Ha igen, akkor a Chlorella alga az, amire szükséged van?!