+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

Szuperétel az egész család számára - Chlorella alga

2024.08.11 13:24

Mindannyian a lehető legjobb táplálkozást szeretnénk biztosítani a családunk számára, viszont az egyes családtagok speciális táplálkozási igényeinek kielégítése megterhelő lehet.

Nagyon gyakori eset például az, hogy a gyermekek nem hajlandóak zöldséget enni. Hogyan biztosíthatjuk az egész család számára az egészséget és az általános jólétet?

Bár nem létezik egy mindenkire ráhúzható étkezési terv vagy táplálékkiegészítő, de akad egy olyan zöld színű szuperélelmiszer, amely azért elég közel áll hozzá: ez a chlorella. A chlorella egy egysejtű, zöld alga, amely egy sor fantasztikus egészségügyi előnnyel büszkélkedhet. Amellett, hogy kifejezetten tápláló, ahhoz is hozzájárul, hogy a családod boldog és egészséges maradjon.

Így segít neked a chlorella a család étkezési menüjének összeállításában

A család egészségének megőrzése nehéz feladat. Bemehetsz egy bioboltba, hogy a kosaradba rakj számtalan szuperélelmiszert és vitaminos dobozt, de sokszor megesik, hogy ezek nem kerülnek elfogyasztásra, és így sem az egészségednek, sem a pénztárcádnak nem teszel jót velük.

A chlorellának azonban méltó helye van a szekrényedben, és a naponta szedett kiegészítőid sorában is. Ennek az algafélének a tápanyagtulajdonságai minden korosztály számára hasznosak, kezdve a a gyerekektől, a tizenéveseken át egészen a nagyszülőkig.

Nézzük csak, mi mindenre jó ez a szuperélelmiszer!

 

A chlorella támogatja az immunrendszert

A chlorella dúskál az antioxidánsokban és a vitaminokban: tartalmaz például béta-karotint, amely támogatja a szervezet természetes tisztulási folyamatát.

A chlorella lenyűgöző összetevője a Chlorella Growth Factort (CGF). A Chlorella forró vizes kivonatából származó nukleotid-peptid-komplex főleg nukleinsav-származékokból áll. Ezek a nukleinsavak hozzájárulnak a sejtek regenerálódásához, tehát a chlorella segítheti a szervezet védelmi rendszerét. Amint pedig az ismeretes, az egészségesebb sejtjeink sokkal hatékonyabban képesek támogatni az immunrendszert.

És még valami. Ismeretes, hogy az RNS és a DNS hozzájárul az egészséges immunrendszer általános működéséhez, azonban ahogy öregszünk, egyre kevesebbet termelünk belőlük. Az anyatermészet azonban kisegít bennünket, és ezeket a nukleinsavakat beszerezhetjük táplálkozás útján is.

 

A Chlorella segíthet megőrizni az íny és a fogak egészségét

A chlorellát a fogak egészségének megőrzése érdekében is szedhetjük. A chlorella klorofillt tartalmaz, amely felfrissíti a leheletet, és jótékony hatása van a család fogaira és ínyére.

Dr. Drucker így vall a klorofillal és a fogak egészségével kapcsolatban végzett vizsgálatról: "A Boy's Town nebraskai árvaházban 589 fiú vett részt egy "fogmosási kísérletben". A fiúk egyik csoportja normál, ételfestékkel zöldre festett fogkrémet használt, míg a másik csoport klorofillal dúsítottat. A klorofillal fogat mosó csoport tagjainál 58-70%-kal javult a fogak egészsége, míg a klorofillt nem használó csoport esetében 28%-os javulást észleltek." [1]

A klorofill tehát nem csak a növények zöld színét adó pigment, hanem jótékony antioxidánsként is hat a szervezetben. Tudvalevő, hogy minél sötétebb zöld színű egy növény, annál több klorofillt, és tápanyagot tartalmaz. A chlorella az egyik legmagasabb klorofill tartalmú élelmiszerforrás, a Naturalga kapszula https://naturalga.hu/naturalga-180-kapszula pedig remekeszköz arra, hogy könnyen hozzájuss ehhez a tápanyaghoz.

Tipp: a táplálékkiegészítő szedése mellett szerezz be chlorella port is, és adagold a fogkrémedhez.

 

A chlorella felturbózhatja az energiaszintedet

Szerintünk minden családban jól jön egy kis plusz energia. A tinédzsernek ébren kell maradnia az órákon és az edzéseken, de még a nagyinak is az unoka zongoraestjén… Ez az egyedülálló alga támogatja a szervezet normál méregtelenítési folyamatát. Beleteheted a turmixokba azért, hogy növeld a tápértéküket és mintegy energiabombákat hozz létre.

A Chlorella rengeteg energiát adó vitaminokat, ásványi anyagokat és nukleinsavakat tartalmaz, ideértve az aktív B12 vitamint. Az aktív B12 -őt megleled az állati eredetű termékekben, például a húsokban, a csirkében, a tojásban és a tejtermékekben is. A chlorella tehát azok számára is ideális kiegészítő, akik vegán vagy vegetáriánus étrendet követnek.

 

Támogasd te is a családod egészségét Naturalga kapszulával,  https://naturalga.hu/naturalga-180-kapszula amely a Chlorella vulgaris mellett az alábbi algákat is tartalmazza, hogy még hatékonyabb legyen: Spirulina platensis, Lithothamnion sp., Thallus laminariae és Haematococcus pluvialis (astaxanthin).

 

Források:

[1] Jensen, B. Chlorella, Jewel of the Orient. Escondido, CA: Bernard Jensen, Publisher, 1987p. 27

3 egyszerű recept kék-zöld algából,  melyek után mind a 10 ujjad megnyalod majd
09
Máj

Turmixot és parfét sokféle összetevőből lehet készíteni. Ugyan a kék-zöld algának kicsit hínáríze van önmagában, de turmix vagy parfé formájában, gyümölcsökkel és más finomságokkal mixelve ez alig észrevehető. Sőt, ezzel az algával szép zöldre színezheted az italodat spenót, és kelkáposzta hozzáadása nélkül. 

Növényi alapú reggelire vagy uzsonnára vágysz? Akkor készíts egy krémesen finom, tápláló, és gyomorbarát turmixot, vagy parfét. Ráadásul magaddal is viheted, akárhová mész!

A tengeri alga előnyei
18
Ápr

Ha a japán konyha rajongója vagy, valószínűleg fogyasztottál már algát. Ez nem keverendő össze a Laminariaceae-val, mely a barna algahínár családja. Egyes japán ételekben, peldaul a miso levesben és az udon nevű, búzalisztből készült vastag tésztában, a kombu algát használják. 

Az algák tápanyagokban gazdagok, ízletes és tápláló kiegészítői az étrendnek, és az egészségre is jótékony hatás gyakorolnak. Az algára szokták mondani, hogy unami ízű, amolyan sósan húsos íz ez. Az unami egy kevésbé ismert íz az édes, a savanyú, a keserű és a sós mellett. Megtalálható például a sajtfélékben, és a paradicsomban is.

Alga - Az új szuperkaja
17
Nov

A címzavaró lehet, de ne hagyd, hogy megzavarjon. Csupán azért kap "új" megnevezést, mivel eddig sokan nem ismerték és nem használták az algát. Valójában már évszázadok óta használják főként a keleti kultúrákban.

Három gyümölcsturmix az erősebb csontokért
10
Nov

Itt a nyár és ez azt jelenti, hogy itt a gyümölcsszezon is. A meleg napokon nem esik rosszul egy hűsítő turmix ezekből, ráadásul ezeknek mindegyike jó hatással van a csontozatra. Meg is mutatjuk nektek, hogy melyik az a három.