Szuperétel az egész család számára - Chlorella alga
Mindannyian a lehető legjobb táplálkozást szeretnénk biztosítani a családunk számára, viszont az egyes családtagok speciális táplálkozási igényeinek kielégítése megterhelő lehet.
Nagyon gyakori eset például az, hogy a gyermekek nem hajlandóak zöldséget enni. Hogyan biztosíthatjuk az egész család számára az egészséget és az általános jólétet?
Bár nem létezik egy mindenkire ráhúzható étkezési terv vagy táplálékkiegészítő, de akad egy olyan zöld színű szuperélelmiszer, amely azért elég közel áll hozzá: ez a chlorella. A chlorella egy egysejtű, zöld alga, amely egy sor fantasztikus egészségügyi előnnyel büszkélkedhet. Amellett, hogy kifejezetten tápláló, ahhoz is hozzájárul, hogy a családod boldog és egészséges maradjon.
Turmixot és parfét sokféle összetevőből lehet készíteni. Ugyan a kék-zöld algának kicsit hínáríze van önmagában, de turmix vagy parfé formájában, gyümölcsökkel és más finomságokkal mixelve ez alig észrevehető. Sőt, ezzel az algával szép zöldre színezheted az italodat spenót, és kelkáposzta hozzáadása nélkül.
Növényi alapú reggelire vagy uzsonnára vágysz? Akkor készíts egy krémesen finom, tápláló, és gyomorbarát turmixot, vagy parfét. Ráadásul magaddal is viheted, akárhová mész!
Ha a japán konyha rajongója vagy, valószínűleg fogyasztottál már algát. Ez nem keverendő össze a Laminariaceae-val, mely a barna algahínár családja. Egyes japán ételekben, peldaul a miso levesben és az udon nevű, búzalisztből készült vastag tésztában, a kombu algát használják.
Az algák tápanyagokban gazdagok, ízletes és tápláló kiegészítői az étrendnek, és az egészségre is jótékony hatás gyakorolnak. Az algára szokták mondani, hogy unami ízű, amolyan sósan húsos íz ez. Az unami egy kevésbé ismert íz az édes, a savanyú, a keserű és a sós mellett. Megtalálható például a sajtfélékben, és a paradicsomban is.
A címzavaró lehet, de ne hagyd, hogy megzavarjon. Csupán azért kap "új" megnevezést, mivel eddig sokan nem ismerték és nem használták az algát. Valójában már évszázadok óta használják főként a keleti kultúrákban.
Itt a nyár és ez azt jelenti, hogy itt a gyümölcsszezon is. A meleg napokon nem esik rosszul egy hűsítő turmix ezekből, ráadásul ezeknek mindegyike jó hatással van a csontozatra. Meg is mutatjuk nektek, hogy melyik az a három.