+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

A tengeri alga enyhítheti a kéztőalagút-szindróma fájdalmát

2023.05.09 10:00
A tengeri alga enyhítheti a kéztőalagút-szindróma fájdalmát

Segíthet-e a tengeri alga a kéztőalagút-szindrómával küzdőknek? Egy tanulmányban részt vevő betegek azt állítják, hogy igen.

Az American College of Nutrition szervezet /Amerikai Táplálkozástudományi Kollégium/ jelentése szerint a tengeri alga kivonatot tartalmazó gyógynövény- kiegészítő csökkenti a kéztőalagút-szindrómával együtt járó fájdalmat. Egy kísérő tanulmány pedig azt állítja, hogy a BioAstin nevű étrend-kiegészítő a reumás ízületi gyulladás fájdalmát is képes enyhíteni.

A fent említett két tanulmányt Gene Spiller PhD, a Kalifornia Államban található Los Altos-i Health Research and Studies Center /Egészségügyi Kutató és Tanulmányi Központ/ igazgatója vezette. A kiegészítőt tizenhárom kéztőalagút-szindrómában, és 14 reumatoid artritiszben szenvedő ember szedte. Mindkét vizsgálatban volt egy olyan hét betegből álló csoport, akik placebó tablettát kaptak. Ám azt sem a kutatók, sem a betegek nem tudták, hogy melyik csoport milyen tablettát szedett, az étrend-kiegészítőt, avagy a placebót. 

Az eredmény: a BioAstint kapó egyének kevesebb fájdalomról számoltak be, mint azok, akik a placebóból kaptak. 

Spiller szerint a vizsgálat véget érésekor a betegek szinte könyörögtek, hogy tovább szedhessék azt az anyagot, amely csökkentette a fájdalmukat. 

Spiller tanulmányait a BioAstin gyártója, a Cyanotech finanszírozta. A cég azzal foglalkozik, hogy Hawaiin termeszti és dolgozza fel az algákat. 

Spillert főként a kéztőalagút-szindrómában szenvedők esetében elért eredmények nyűgözték le. Az ízületi gyulladásos vizsgálatban részt vevő betegek esetében nem ilyen egyértelmű az eredmény, hiszen ők továbbra is szedték az orvosuk által felírt gyógyszereiket. Az esetükben nem bizonyított, hogy a tapasztalt hatás hány százalékban köszönhető a táplálékkiegészítőnek, azt még egy nagyobb méretű klinikai vizsgálattal is meg kellene erősíteni. 

De miből áll a varázslatos BioAstin? Egy astaxanthin nevű algakivonatot tartalmaz - ez ugyanaz a vegyi anyag, amely a garnélarákot és a lazacot is rózsaszínűvé teszi. tulajdonképpen egy erős antioxidáns, amely hatástalanítja a szervezetben lévő romboló melléktermékeket. Sajnos az még mindig nem tisztázott teljesen, hogy mikor, milyen formában és milyen mennyiségben kell antioxidánsokat szedni. 

Az angliai Epsom Hospital-ban dolgozó L. Gail Darlington reumatológus /MD, FRCP/ szerint az alga enyhítheti a kéztőalagút-szindrómával együtt járó fájdalmat. A reumatológus az étrend ízületi gyulladásra gyakorolt hatásának a szakértője, és szerinte az antioxidánsok összetett szerepet játszanak az emberi egészség fenntartásában. 

Darlington úgy gondolja, hogy ugyan a magas antioxidáns tartalmú étrend összeállítása teljes mértékben megoldható, de az étrend kiegészítése mesterséges antioxidánst tartalmazó kapszulákkal vagy tablettákkal már problémás lehet. Az antioxidánsok étrend-kiegészítő formájában való bevitele ugyanis nem elegendő. Szuper lehet, ha halakkal és zöldségekkel teli étrend folytatása mellett vesszük be őket, de nem lehet csak a tablettákra hagyatkozni, és elvárni, hogy megoldják a szabadgyökök által előidézett betegségeket.

 

Próbáld ki te is astaxanthin kapszulát!  https://naturalga.hu/astaxanthin-kapszula

Természetes asztaxantin a Haematococcus pluvialis algákból kivont pigment C-vitaminnal, luteinnel, zeaxantinnal és béta-karotinnal.

 

Az alábbi cikkek is érdekelhetnek:

A természet legerősebb antioxidánsa, az asztaxantin

https://naturalga.hu/a-termeszet-legerosebb-antioxidansa-az-asztaxantin

Természetes astaxantinnal a férfi meddőség ellen

https://naturalga.hu/termeszetes-astaxantinnal-a-ferfi-meddoseg-ellen

Szedj természetes astaxantint és érezd jól magad a bőrödben!

https://naturalga.hu/szedj-termeszetes-astaxantint-es-erezd-jol-magad-a-borodben

10 mód az alga fogyasztására
08
Dec

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

A japánok hosszú életének titka
06
Dec

A világon Japánban élő embereknek a legmagasabb a várható élettartama. A japán férfiak várható átlagos élettartama 80 év, míg ezzel szemben a japán nőké átlagosan 86 év.

Az astaxanthin titkai
02
Máj

Az astaxantin egy olyan karotinoid, amely természetes módon megtalálható egyes növényekben és állatokban. Az astaxanthint egy algafajta állítja elő, de egyes tengeri herkentyűk is tartalmazzák. Táplálékkiegészítők fontos forrása.

Az astaxanthin színezi vörösesre a lazacot és a homárt, és ez adja a flamingók tollainak rózsaszínes árnyalatát is.

Szedj természetes astaxantint és érezd jól magad a bőrödben!
21
Febr

Ha te is folyton zsonglőrködsz a munka, a család és a kapcsolatok háromszögében, ismerős lehet számodra a stressz fogalma. A stressz pedig sajnos feladja a leckét, és aláássa mind az egészségünket, mind pedig az életminőségünket. Érdekünk tehát, hogy fejlesszük a pszichológiai egyensúlyunkat, és az érzelmi rugalmasságunkat.

Ehhez siethet segítségünkre a kielégítő alvás, a jó kapcsolatok, és a fizikai aktivitás. Ebbe a sorba csatlakozik az egyik legerősebb ismert antioxidáns, a természetes astaxantin, mely nagy mértékben támogatja az érzelmi jólétet, és a kognitív egészséget.