+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

Add le a felesleges kilóidat spirulinával

2024.08.11 13:09

Fogyj spirulinával, maradj fitt, és egészséges! Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a spirulinát az étrendedhez adod. A spirulina titka abban rejlik, hogy mivel magas a fehérje-, vitamin- és ásványi anyag tartalma, biztosítja a jóllakottságot. 

Szedheted étrend-kiegészítőként, de adhatod shake-ekhez, pasztákhoz és egyéb ételekhez is. Bármilyen formában is fogyasztod, garantáljuk, hogy kevésbé leszel éhes az egyes étkezések között, és nem fogsz annyira sóvárogni az édességek, és egyéb nassolnivalók után. Ha gyakran esel kísértésbe, olvass tovább!

Ezért van helye a spirulinának a fogyókúrás étrendedben 

Az a kellemetlen sóvárgó érzés, és éhségérzet, amely az életmódváltás során megjelenik, többnyire a nem megfelelő minőségű táplálkozásból ered. Mivel a szervezetben egyensúlyhiány lép fel, ennek jeleként szokatlan éhséget érezhetsz. Ha azonban elkezded fogyasztani a spirulinát, amely ugye tartalmazza a szervezeted számára szükséges összes fontos tápanyagot, a szervezeted egészségesebbé válik, és a sóvárgás szinte egy varázsütésre abbamarad. Bónuszként elköszönhetsz a diétákat oly gyakran kísérő fáradtságtól, és az orvostól is. 

A spirulina https://naturalga.hu/az-algakrol/spirulina-alga tehát kiválóan alkalmas az úgynevezett hiánytáplálkozás ellensúlyozására és biztosítja a szükséges vitamin-, ásványi anyag- és fehérjeszükségletet.

Ahhoz, hogy csillapodjon az éhségérzet, a spirulinát éhgyomorra, nagyjából fél órával az étkezés előtt ajánlott bevenni. Ezzel a trükkel már egy kisebb adag étel elfogyasztása után is jóllakottságot érezhetsz. Akár otthon is termeszthetsz spirulinát, de egyszerűbb étrend-kiegészítő formájában https://naturalga.hu/naturalga-180-kapszula, https://naturalga.hu/vegan-feherje-500g beszerezni.

 

Ennyi spirulinával már elérheted a vágyott alakodat 

Ha eddig még nem próbáltad ezt az algafajtát, kezdd mindössze napi 1 grammal, hogy megnézhesd, hogyan reagál rá a szervezeted, majd ezt fokozatosan növeld naponta további 1 grammal. Tedd ezt egészen addig, amíg el nem éred az ajánlott napi mennyiséget. Ez az életkorod, a magasságod, és az egészségi állapotod függvénye. 

A hivatalos ajánlás egyébként napi 6 gramm spirulina. Ahhoz, hogy megtudd a hozzád passzoló pontos mennyiséget, konzultálj a táplálkozási tanácsadóddal, vagy betegség esetén az orvosoddal. A vegánoknak, illetve az alacsony B12 - és a vas szinttel rendelkezőknek akár növekedhet is a napi adagja. 

 

Így fogyj spirulinával!

 

Hatásos spirulinás tippek reggelire 

Reggelire a legjobb, ha készítesz gyorsan egy smoothie-t vagy gyümölcslevet.

Akár naponta egy alkalommal is kiválthtasz egy étkezést ezekkel a spirulinás italokkal. Csak kapd elő a turmixgépet, szórj bele néhány ínycsiklandozó zöldséget vagy gyümölcsöt, tegyél mellé egy teáskanál spirulinát, és mixeld össze! A spirulinát a kedvenc italodba is belekeverheted. 

Bármelyik megoldást is választod, az ital elfogyasztása után teltebbnek fogod magad érezni, és így ellen tudsz majd állni a kényszeres nassolási vágynak. 

Tipp: ha nincs időd meginni reggel, vidd magaddal a munkahelyedre, és kortyolj belőle napközben.

 

Ebédre és vacsorára is finom a spirulina 

A fogyás céljából megkezdett életmódváltás akkor lehet igazán hatásos, ha csökkented az adagokat, és például spirulinát szórsz az ételek - halak, saláták, tészták, rizsek, stb.- tetejére. Keverheted sóval és borssal is, ízlés szerint. 

Gazdagítja az ételeid, és tápanyagokkal látja el őket, ráadásul könnyű fogások maradnak. Igazi szuperétel https://naturalga.hu/a-spirulina-alga-igazi-szuperetel!

 

Ne engedd éhezni a tested! 

Azzal, hogy túl keveset eszel, és elhagysz étkezéseket, csak éhezteted a tested, ami nem jó út. Helyette alkalmazd a spirulinát, amely alacsony kalóriatartalmával, és gazdag összetételével ellát energiával. Ha hatékonyabb szeretnél lenni, csökkentsd a szénhidrát-, a hús-, és a tejtermékek fogyasztását is. 

Ha változatos összetevőkből állítod össze a napi étkezésedet, rendszeresen fogyasztasz friss zöldségeket és fűszernövényeket, csak jót teszel a testeddel, és megelőzöd az esetleges, diéta következtében kialakuló hiányállapotokat. 

Az étrended összeállításához kérd egészségügyi szakember tanácsát!

 

Jó hír, hogy egy másik algafajta, a chlorella https://naturalga.hu/fogyj-algaval  is segíthet a fogyásban! 

A spirulina fogyasztás további előnyei:

A spirulina fogyasztás 7 fantasztikus előnye https://naturalga.hu/a-spirulina-fogyasztas-het-elonye

A méregtelenítésről
01
Szept

Úgy látom, hogy nagyon sok ember egyáltalán nem figyel oda a táplálkozására. Össze-vissza étkezik, nem tervezi meg a napi menüt, egész nap nassol a fő étkezések között, teljesen leterheli az emésztőrendszerét.

Fogyj algával!
04
Ápr

Jó hírünk van a csinosodni vágyók számára: a chlorella algában lévő klorofill javítja az emésztést és segít a testsúly kontrollálásában. De a fucoxanthint tartalmazó barna alga sem marad rest, és segíti a fogyási törekvéseidet. Beavatunk a részletekbe!

Tengeri alga saláta
24
Nov

Hoztunk neked egy közkedvelt tengeri algából, otthon is elkészíthető saláta receptet. Lássuk, hogyan készül a Wakame saláta. 

Tudj meg többet a Spirulina algáról!
18
Aug

A spirulina alga kék-zöld színű, a trópusi vizekben előforduló moszat, amelyet már az aszték kultúrák is fogyasztották.