+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Blog

Kutatás a spirulina algáról

2022.12.14 13:14
Kutatás a spirulina algáról

Számos állati- és laboratóriumi vizsgálat eredménye kimutatta, hogy néhány algafajta lelassíthatja a rákos sejtek növekedését, így természetes rákkezelést eredményezve.

A táplálkozással és a rákkal kapcsolatban közzétett eredmények azt mutatják, hogy naponta 1 gramm spirulina (Spirulina fusiformis) szájon át történő bevétele naponta csökkentette a szájnyálkahártya kórós elváltozását.

Ez volt az első humán tanulmány, amely bemutatta a Spirulina potenciálját a rák kialakulásának megakadályozására. Azonban a Memorial Sloan Kettering szerint az állatkísérletek arra utalnak, hogy a Spirulina kemoterápiás és radioprotektív hatásokkal rendelkezik. Egy 2001-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy a Spirulina védő anyagként működött állati alanyokon, ami azt jelenti, hogy képes minimalizálni a szervezetet ért sugárkezelés mellékhatásait és védeni az egészségre veszélyes hatásaitól. A tanulmány azt javasolta, hogy a Spirulina algát alkalmazzák a rákterápia lehetséges kiegészítéseként is. A jövőben remélhetőleg több emberi vizsgálatot fognak végezni annak érdekében, hogy megerősítsék az algák rákellenes hatásait.

NATURALGA igazoltan 100%-ban tiszta és természetes barna algát is tartalmaz, vegán kapszulában töltve. A NATURALGA kapszulák glutén-, laktózGMO mentesek és nem tartalmaznak semmilyen egyéb hozzáadott összetevőt.

 

Forrás: https://draxe.com/algae-benefits

10 mód az alga fogyasztására
08
Dec

Az algákat érdemes becsempészni a mindennapi étkezésünkbe, ugyanis rendkívül egészséges tele van fehérjével, vitaminokkal és szükséges ásványi anyagokkal.

8 gyakori kérdés és válasz a Haematococcus Pluvialis mikroalgáról
19
Jan

Most választ kaphatsz a Haematococcus pluvialisszal kapcsolatos 8 legfontosabb kérdésedre!

III. rész - Az algák 7 előnye - Megelőzheti a szívbetegséget
07
Jan

A 2013-ban közzétett tudományos áttekintés megerősíti, hogy a kék-zöld algák megvédhetik szervezetünket a szív- és érrendszeri betegségektől.

A klorofill segíthet megelőzni a rákot?
28
Márc

Valószínű már te is hallottál a klorofillról, hiszen általános iskolai tananyag a biológia órákon. Azt már tudod tehát, hogy a növények képtelenek nélküle élni, de vajon jótékony hatással van az emberi szervezet egészségére is? Azt elöljáróban eláruljuk, hogy bizony segíthet megelőzni a rákos megbetegedéseket.