Naturalga - Alga, az új szuperkaja

A címzavaró lehet, de ne hagyd, hogy megzavarjon. Csupán azért kap "új" megnevezést, mivel eddig sokan nem ismerték és nem használták az algát. Valójában már évszázadok óta használják főként a keleti kultúrákban. Tehát ez nem valami új divathullám része, mint sok új diétás módszer vagy egyéb más dolog. Az algákat már az aztékok is használták - mivel remek tápanyagforrás a testnek, emellett teljesen egészséges - mikor a legtöbb tápanyag nem volt elérhető. 

Az algák két fő fajtája
Meg kell említeni, hogy rengeteg fajtája van az algáknak, de általában az emberek kettőről hallanak sokat. Az egyik a kékeszöld (chlorella) alga, a másik pedig a zöld színű spirulina alga.

A kékeszöld alga a természetes vizekben él. Tavakban, mesterséges tavakban termesztik vagy nőnek saját maguktól. Ezzel szemben a spirilina alga egy kicsit más. Ez egy tenyésztett mikroalga, ami a legjobb fehérje forrásként is ismert. A tápanyagtartalmának a 70%-át a fehérje teszi ki. Összehasonlításként egy szelet bélszín csak 25% fehérjét tartalmaz.

Az algák jótékony hatásai
Az algák talán sokaknál kiesnek a mindennapok piksziséből, de ha rájössz, hogy milyen sok jótékony hatása van, akkor ezt igyekszel orvosolni. Ez a növény egyszerre tartalmaz A, C, E vitamint, valamint B-komplex (B6-B12) vitamonikat. Emellett tele van természetes ásványokkal, mint a kalcium, magnézium és a vas. Ahogy korábban, már említettük, az algáknak magas a fehérjetartalma is. Továbbá, nagy mértékben megtalálhatóak bennük aminosavak, ráadásul nagyobb mennyiségben, mint egy szelet húsban. A vegetáriánusoknak nagyszerű alternatíva lehet a fehérje bevitelre. Mindezek mellett stabilizálja a test vércukorszintjét is, valamint rákos megbetegedések megelőzésére is ajánlják.

Az algák és a súlycsökkentés
Ha diétázol, de tartani akarod a magas fehérjebevitelt, akkor az alga a tökéletes választás a számodra. Az algák enyhítik az étvágy érzetet és kevés bennük a kalória. Egy étkezés algával és gyümölccsel vagy zöldséggel nagyon jó megoldás lehet. Az alga megtalálható por, tabletta és kapszula formában is. Por formában add hozzá a turmixodhoz vagy a sütnivalóhoz. Tabletta, kapszula formában pedig egyszerűen beveszed.

A NATURALGA készítmény az egészségtudatos emberek választása, akik számára fontos a testi-lelki vitalitás- és az egészség megőrzése. 5 féle - értékes tápanyagokban gazdag - alga 100%-ban tiszta, természetes keveréke, cellulóz (növényi alapú) kapszulákba töltve. A készítmény nem tartalmaz hozzáadott adalékanyagokat és egyéb szintetikus összetevőket sem, valamint igazoltan határérték alatti nehézfém-tartalommal rendelkezik. A termék tökéletesválasztás laktóz és/vagy glutén érzékenyek számára, illetve azoknak, akik a vegetáriánus életmódot választják.

Forrás: https://fitday.com/fitness-articles/nutrition/ewww-algae-is-the-new-superfood.html