+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

+36209811698 | info@naturalga.hu | Üdvözlünk a NATURALGA megújult weboldalán!

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Vásárlási tudnivalók
Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek

Az Ön biztonsága érdekében minden vásárlás előtt el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket.

Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató

Vásárlási tudnivalók
Szállítási információk

GLS házhozszállítás esetén

Termékeinket partnerünk, a GLS futárszolgálat szállítja házhoz. Minden nap 14:00-ig leadott megrendelés 90%-os eséllyel másnap kiszállításra kerül.

Alap esetben a megrendelt termék/termékek 1-2 munkanapon belül kerülnek kiszállításra. Cégünk Magyarországon történő kiszállítás esetén a csomag össz. súlyától függően szállítási költséget számol fel.

Utánvétes fizetés díj:
A következő felárak az értékhatártól függően, az alap szállítási költségen felül kerülnek felszámításra.

Rendelési összeg Díj (bruttó Ft)
0 - 27900 Ft 279 Ft
27901 - 499999 Ft A rendelés végösszegének 1,00%-a

Az naturalga.hu webshop-on történő vásárlás esetén 35.000 Ft feletti vásárlás esetén INGYENES A KISZÁLLÍTÁS!

Házhozszállítás esetén a fizetendő összeget a futárszolgálat munkatársának, BANKKÁRTYÁVAL vagy KÉSZPÉNZBEN lehet kiegyenlíteni.

Csomagkövetés: https://gls-group/HU/hu/csomagkovetes​
Az oldalon csak írd be a csomagszámot és máris láthatod, hol tart a csomagod.

A szállítási költség a következő szolgáltatásokat tartalmazza: 
- csomagkövetés
- 2 kézbesítési kísérlet (Sikertelen kézbesítés esetén a futár értesítést hagy a következő kiszállítás időpontjáról.A futár kétszer kísérli meg a csomag kézbesítését, amennyiben egyik alkalommal sem jár sikerrel, a küldemény visszakerül a címünkre, ahonnan Ön kérheti a rendelés harmadszori kiszállítását. A harmadszori kiszállítást az Ink & Co. Kft. szállítási díj ellenében hajlandó teljesíteni.)

Amennyiben bármilyen kérdésed van a rendeléseddel vagy a kiszállítással kapcsolatban kérjük, jelezd azt a info[kukac]naturalga.hu e-mail címen vagy hívd a GLS Call Center-ét 7:00-20:00-ig a +36 1 802 02 65 számon.

A külföldre történő kiszállítást csak a fizetendő összeg előre utalásával tudjuk elfogadni. Külföldre történő kiszállítás esetén a szállítási költség országonként eltérhet, ezért a szállítási összegekkel kapcsolatban kérjük, érdeklődj a info[kukac]naturalga.hu e-mail címen vagy telefonon a +36 20 981 16 98 telefonszámon.

A kiszállítás általában a csomagfelvételt követő munkanapon hétfőtől-péntekig 8:00-17:00 óra között történik. Azonban kérjük, hogy rendelésed leadásakor (hétköznap-hétvégén 00.00 - 24.00 óra között) elérhető kiszállítási címet adjon meg. Kiszállításkor szükség esetén a kézbesítő megpróbál telefonon is elérni, ezért kérjük, hogy lehetőleg közvetlenül elérhető mobilszámot adj meg. A gyorsabb kiszállítás érdekében pedig kérjük, hogy rendeléskor pontosan add meg a szállítási címet.

Viszonteladók esetében az ingyenes kiszállítás nem érvényes! Az esetükben a szállítási költség a megrendelés mennyiségétől és súlyától függ! Bővebb információért kérjük, fordulj hozzánk emailben a info[kukac]naturalga.hu e-mail címen.

 

Foxpost csomagautomatába való szállítás

A FOXPOST innovatív csomagautomata hálózat, amelyben gyorsan, egyszerűen és költségtakarékos módon veheted át a megrendelt kisebb termékeket.

Kérd a csomagod bármely FOXPOST csomagautomatába, hogy ne kelljen egész nap várnod a futárt: a választott bevásárlóközpont nyitvatartási idejében bármikor vagy az útmenti automatákban 0-24 órában, a napi teendőidhez igazodva várakozás, sorban állás és adminisztráció nélkül, garantáltan sérülésmentesen veheted át a megrendelt termékeidet. Országosan már több, mint 686 FOXPOST csomagautomata áll rendelkezésedre.

Egy-két darabos termékrendelések, kis kiszerelésű termékek költségtakarékos szállításához ideális.

Csomagod állapotáról folyamatosan tájékoztatást küldenek:

  • Mi e-mailben értesítünk arról, amikor átadjuk a FOXPOST-nak a csomagod, ők 1-2 munkanapon belül kiszállítják az általad választott automatába.
  • Amint megérkezik a csomag, a FoxPost küldenek számodra egy sms-t, amely tartalmazza az egyedi nyitó kódot.
    Csupán ezt a kódot kell beütnöd az automata érintőképernyőjén ahhoz, hogy a megfelelő rekesz ajtaja kinyíljon és kézhez vedd a vásárolt terméke(ke)t. Minderre öt nap áll rendelkezésedre, eddig tárolják a csomagod az automatában.

Fizetési lehetőségek: 
Amennyiben utánvétes fizetést választottál, a kód beütése után még egy fizetési tranzakció következik, melyet kizárólag bankkártyával tudsz lebonyolítani, szintén az automatánál.
Előre utalás esetén nincs egyéb teendőd, mint a kapott nyitókóddal kinyitni az automata rekeszét és átvenni a csomagod.

Egy csomag súlya maximálisan 25 kg és maximum 60 x 36 x 61 cm nagyságú lehet.

Megjegyzés: mivel adott a csomagautomata rekeszeinek mérete (amelyekbe a csomagok bekerülnek), ezért nem mindegyik termékünkhöz választható ez a szállítási mód, még akkor sem, ha súly szerint elvileg lehetséges volna. A kosárban a rendszer csak ahhoz a termékhez ajánlja fel ezt a szállítási módot, amelyik termék becsomagolva befér valamelyik méretű rekeszbe.

Csomagautoma kereső: https://foxpost.hu/csomagautomatak

Csomagkövetés: https://foxpost.hu

Egyéb információk: https://foxpost.hu/ugyfelszolgalat

 

MPL házhozszállítás és PostaPont

MPL házhozszállítás esetén az alap kézbesítési idő: 7-14 munkanap. A postára történő elszállítás miatt logisztikai költség kerül felszámításra, melynek díja a szállítási díjon felül +2990 Ft.

Cégünk Magyarországon történő kiszállítás esetén a csomag össz. súlyától függően szállítási költséget számol fel. A szállítási díjtáblázatokról itt tájékozódhatsz: Szállítási információk.

Fizetési lehetőségek: 
MPL szállítási mód választása esetén a rendelésed kizárólag Előre utalás fizetési móddal tudod rendezni.

 

Szállítással kapcsolatos garanciális feltételek
Minden termék eredeti (original), bontatlan formában kerül kiszállításra, így a csomagolás sérülése miatt, az naturalga.hu forgalmazója a Fit & More Kft. nem vállal felelősséget. Ha esetleg, a csomag bizonyíthatóan a szállítás során sérült meg, a problémát a jelzésed után jelezzük a futárszolgálat felé. Vásárlóinkat a futárszolgálat által elismert kár értékéig tudjuk csak kompenzálni.

Általános szerződési feltételek

Fizetési információk

GLS házhozszállítás esetén
- Utánvétes fizetés - utánvét díj kerül felszámításra a lenti táblázat alapján
Előre utalás - extra díj nem kerül felszámításra

Utánvétes fizetés díjtáblázat:
A lenti táblázatban szereplő felárak az értékhatártól függően, az alap szállítási költségen felül kerülnek felszámításra.

Rendelési összeg Díj (bruttó Ft)
0 - 27900 Ft 279 Ft
27901 - 499999 Ft A rendelés végösszegének 1,00%-a

Utánvétes fizetési mód
Utánvétes fizetési mód esetén a fizetendő összeget a futárszolgálat munkatársának utánvéttel BANKKÁRTYÁVAL vagy KÉSZPÉNZBEN lehet kiegyenlíteni.
A csomagban a kiválszatott fizetési módnak megfelelő számlát fogsz találni. A számlázással kapcsolatos kérdéseid/kéréseid a info[kukac]naturalga.hu e-mail címen várjuk.

Előre utalás fizetési mód
Amennyiben a rendelésed "Előre utalás fizetési mód"-dal rendelted meg, kérjük a rendelés pontos végösszegét a vásárlása után kapott díjbekérő alapján az alábbi bankszámlaszámra utald át:

Fit & More Kft.
Raiffeisen Bank Zrt.
Bankszámlaszám: 12042816-01923576-00100002

A megjegyzésben tüntesd fel a visszaigazoló emailben kapott díjbekérő vagy megrendelés sorszámát.

 

Fizetés Foxpost csomagautomatánál
Amennyiben utánvétes fizetést választottál, a kód beütése után még egy fizetési tranzakció következik, melyet kizárólag bankkártyával tudsz lebonyolítani, szintén az automatánál. Bankkártyás fizetés esetén a szállítási díj 191 Ft-tal növekszik.

Ha Előre utalással fizettél esetén nincs egyéb teendőd, mint a kapott nyitókóddal kinyitni az automata rekeszét és átvenni a csomagod.

A számlázással kapcsolatos kérdéseid/kéréseid a info[kukac]naturalga.hu e-mail címen várjuk.

MPL házhozszállítás és PostaPont

MPL házhozszállítás és PostaPont-ra való kézbesítés esetén a rendelésed kizárólag Előre utalás fizetési móddal tudod rendezni.

 

A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai
Az adott áru megrendelésének időpontja az az időpont, amikor megrendelésed a www.naturalga.hu webáruházon keresztül megérkezik hozzánk. Megrendelésed akkor lép életbe, ha azt e-mail-ben vagy telefonon visszaigazoljuk. Az emailben történő visszaigazolásról egy automata rendszer gondoskodik, így ha a visszaigazoló email a rendelést követő 1 órán belül nem érkezik meg, kérjük jelezd felénk emailben (info[kukac]naturalga.hu) vagy telefonon a +36 20 981 16 98 telefonszámon.

A www.naturalga.hu webshopban leadott minden megrendelés írásba foglalt szerződésnek minősül, melynek nyelve magyar.

A szerződéstől való elállásról itt tájékozódhatsz:

Általános Szerződési Feltételek

Jó vásárlást kívánunk! A NATURALGA csapata

Számlázási információk

I. MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK, SZOLGÁLTATÁSOK KÖRE

1.1. A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, tartalmazzák a törvényben előírt áfát, de nem tartalamzzák a házhoz szállítás díját. Ennek díja a vásárlási folyamatban előre haladva az adott fizetési mód kiválasztása utána kerül megállapításra.

1.2. A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. Nem vállalunk felelősséget a webshopban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt.

1.3. Szolgáltató által közzétett és a fogyasztó által megvásárolt termékek használata nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, konzultációt, kezeléseket.

1.4. Szolgáltató nem állítja, hogy a termékek bizonyított gyógyhatással rendelkeznek.

1.5. A weboldalon található információk csupán tájékoztató jellegűek.

1.6. Szolgáltató kijelenti, hogy törekszik az weboldalon található információk helyes feltüntetésére, és folyamatos frissítésére, azonban azok teljességéért, minden körülmények közötti helytállóságáért, esetleges módosulásáért nem vállal felelősséget.

1.7. Szolgáltató a weboldal és a termékek használatából eredő károkért felelősséget nem vállal.

1.8. Szolgáltató semmilyen természetű felelősséget nem vállal a megjelenő tartalom pontosságára, megbízhatóságára, aktualitására vagy tartalmára vonatkozóan, az elérhető információk, dokumentációk vagy más írott anyagok tekintetében.

1.9. A felhasználók a weboldalt és a termékeket kizárólag saját felelősségükre használják, Szolgáltató nem felel olyan kárért, amely a helytelen, hibás vagy hiányos tartalom következménye.

1.10. Ha Felhasználó komolyabban érdeklődik az algákkal (azok gyűjtésével, tárolásával, felhasználásával) kapcsolatban, kérjük, hogy tájékozódjon hiteles forrásokból, tanulmányokból, szakirodalmakból.

1.11. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Felhasználókat az akcióról és annak pontos időtartamáról.

1.12. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

1.13. Hibás ár esetén esetben feltűnő értékaránytalanság áll fenn a termék valódi és feltüntetett ára között, amit egy átlagfogyasztónak azonnal észlelnie szükséges. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) alapján a szerződés a felek akaratának kölcsönös és egybehangzó kifejezésével jön létre. Amennyiben a felek nem tudnak megállapodni a szerződéses feltételekben, azaz nincs meg a felek akaratát kölcsönösen és egybehangzóan kifejező nyilatkozat, abban az esetben nem beszélhetünk érvényesen létrejött szerződésről, amelyekből jogok és kötelezettségek fakadnának. Ennek alapján a hibás/téves áron visszaigazolt megrendelés semmis szerződésnek tekintendő.

 

II. MEGRENDELÉS MENETE
2.1. Felhasználó regisztráció nélkül vagy a regisztrációját követően bejelentkezve is vásárolhat a webshopban.

2.2. Felhasználó a termék adatlapján beállítja a megvásárolni kívánt termék, termékek darabszámát.

2.3. Felhasználó a "Kosárba" gombra kattintva a kosárba helyezi a kiválasztott termékeket. Felhasználó megtekintheti a kosár tartalmát – a kosárba rakás után megjelenő felugró ablakban - vagy a későbbiekben bármikor a "kosár" ikonra kattintva.

2.4. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrzi a megvásárolni kívánt termék darabszámát, azt bármikor módosíthatja a "+" és "-" ikonok segítségével. A "törlés - X" ikonra kattintva törölheti az adott terméket a kosárból. A vásárlást a "Tovább vásárolok" gomb megnyomásával, vagy a felül, a termékek menüpont alatt található kategóriák egyikének kiválasztásával folytatható.

2.5 Amennyiben rendelkezik kuponkóddal, azt a kosárban található mezőben adhatja meg és aktiválhatja az "Aktiválás" gombra történő kattintással.

2.6. A vásárlási folyamatban Felhasználó a "Kifizetés" gombra kattintva léphet tovább.

2.7. Felhasználó kiválasztja, hogy "Regisztrációval", vagy "Regisztráció nélkül" vásárol. Megadja a szállítási adatokat, a számlázási adatokat, majd a szállítási/fizetési beállításokat, melynek típusai a következők:

2.7.1. Fizetési módok:

Fizetés utánvétellel: Amennyiben a megrendelt termék futárszolgálattal kerül kiszállításra, lehetőség van arra, hogy a Felhasználó a megrendelés végösszegét a futárnak teljesítse készpénzben a megrendelt termék(ek) átvételekor. Ilyen esetben az alap szállítási költségen felül további utánvét díj kerül felszámításra.

Utánvétes fizetés díjtáblázat:
A lenti táblázatban szereplő felárak az értékhatártól függően, az alap szállítási költségen felül kerülnek felszámításra.

Rendelési összeg Díj (bruttó Ft)
0 - 27900 Ft 279 Ft
27901 - 499999 Ft A rendelés végösszegének 1,00%-a

Amennyiben csomagautomatában történő átvételt választ úgy a megrendelés végösszegét kizárólag a csomagautomatánál, bankkártyával fizetheti ki.

2.7.2. Szállítási költség:

A szállítási díj értékhatártól függően változik. 35.000 Ft feletti rendelés esetén ingyenes.

2.8. Amennyiben a webshopban hiba vagy hiányosság lép fel a termékeknél vagy az áraknál, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. Ilyen esetben a hiba felismerése illetve módosítása után azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. Felhasználó ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, vagy elállhat a szerződéstől.

2.9. A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítése és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát, az elállási jogról szóló tájékoztatót, és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Felhasználó köteles a csomagot kézbesítéskor a futár előtt megvizsgálni, és termékeken, csomagoláson észlelt esetleges sérülés esetén köteles jegyzőkönyv felvételét kérni, sérülés esetén a csomagot nem köteles átvenni. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt Szolgáltató nem fogad el! A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban.

2.10. Az adatok megadását és a "Vásárlói tájékoztató" és "Adatvédelmi nyilatkozat" elfogadását követően Felhasználó a "Rendelés elküldése" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését, illetve megjegyzést is küldhet a megrendelésével, vagy e-mailben jelezheti felénk egyéb, rendeléssel kapcsolatos kívánságát.

2.11. Adatbeviteli hibák javítása: Felhasználó a megrendelési folyamat lezárása előtt minden esetben javítani tudja a bevitt adatokat.

2.12. Felhasználó e-mail-ben a megrendelés elküldését követően visszaigazolást kap. Amennyiben e visszaigazolás Felhasználó megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül Felhasználóhoz nem érkezik meg, Felhasználó az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól mentesül. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Szolgáltatóhoz, illetve az Felhasználóhoz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Szolgáltató kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert Felhasználó rossz e-mail címet adott meg regisztrációja során, vagy a fiókjához tartozó tárhely telítettsége miatt nem tud üzenetet fogadni.


III. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA ÉS TELJESÍTÉS

3.1. A megrendelések feldolgozása nyitvatartási időben történik. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Szolgáltató ügyfélszolgálata minden esetben elektronikus úton visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését.

3.2. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 1-3 munkanapon belül.

3.3. Az adásvételi szerződés alapján a Szolgáltató dolog tulajdonjogának átruházására, a Felhasználó a vételár megfizetésére és a dolog átvételére köteles.

3.4. Ha az eladó vállalkozás és a vevő fogyasztó, és az eladó vállalja a dolog vevőhöz történő eljuttatását, a kárveszély akkor száll át a vevőre, amikor a vevő vagy az általa kijelölt harmadik személy birtokba veszi a dolgot. A kárveszély a fuvarozónak történő átadáskor átszáll a vevőre, ha a fuvarozót a vevő bízta meg, feltéve, hogy a fuvarozót nem az eladó ajánlotta.

3.5. Ha az eladó vállalkozás és a vevő fogyasztó, a felek eltérő megállapodásának hiányában, az eladó (jelen ÁSZF szerint: Szolgáltató) a szerződés megkötését követően késedelem nélkül, de legkésőbb harminc napon belül köteles a vevő (Felhasználó) rendelkezésére bocsátani a dolgot.

3.6. Az Szolgáltató késedelme esetén a Felhasználó jogosult póthatáridőt tűzni. Ha az eladó a póthatáridőn belül nem teljesít, a vevő jogosult a szerződéstől elállni.

3.7. A Felhasználó póthatáridő tűzése nélkül jogosult a szerződéstől elállni, ha

a) a Szolgáltató a szerződés teljesítését megtagadta; vagy

b) a szerződést a felek megállapodása szerint vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva a meghatározott teljesítési időben - és nem máskor - kellett volna teljesíteni.

3.8. Ha Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, köteles erről Felhasználót haladéktalanul tájékoztatni, valamint Felhasználó által fizetett összeget haladéktalanul visszatéríteni.