A spirulina alga kapszula hatásai

A spirulina alga kék-zöld színű, a trópusi vizekben előforduló moszat, amelyet már az aszték kultúrák is fogyasztották. Abszurd módon egészséges olyan édesvízi növény, amely még napjainkban is az egyik legkeresettebb algafajta, és a chlorella mellett a leginkább használt superfood-ról beszélhetünk. Ez az algafajta vitális anyaggal és biológiailag hasznosítható tápanyagokkal látja el a sejteket. Magas klorofill tartalmának köszönhetően rendkívül kedvezően befolyásolja az emésztést és az anyagcsere működését. A benne található vitális anyag felszívódás 90%-tól is magasabb, ami messze meghaladja a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódását. Nagyon magas, 60-65%-os a növényi fehérje tartalma, ami megfelelő arányban biztosítja mind a 8 esszenciális aminosavat. A fehérje hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez és a normal anyagcsere folyamathoz. Enzimekben gazdag, immunrendszerünk támogatója, amely az aminosavakat könnyen emészthető formában nyújtja számunkra, így azok nem mennek kárba az emésztés során sem.

Miért érdemes algákat fogyasztani? Mert...
Az algák folyamatos fogyasztásával megelőzhetjük a hiánytüneteket és az ezekből eredő megbetegedéseket. Természetes immunerősítők, amelyek elengedhetetlenek az egészségünk, életkedvünk és vitális egyensúlyunk fenntartásához. Ezek a létfontosságú mikroelemek segítenek a mindennapi életünkben, munkánkban, de főként a szervezetünket érő negatív környezeti hatásokkal szemben, hogy egészségünket és vitalitásunkat egészen idős korunkig megőrizhessük.

Te tudtad, hogy 1g Spirulina alga tápértéke 1kg jó minőségű bió zöldség tápértékének felel meg?!

A spirulina algában található vitaminok és nyomelemek:
Vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek: B1, B2, B3, B12, C, E, magnézium, kalcium, kálium, vas, foszfor, mangán, cink és szelén.

A spirulina alga egészségügyi előnyei:
- Normalizálja a bélflórát; antibakteriális hatással bír
- Csökkenti a vérnyomást
- Megelőzi a szabad gyökök megjelenését és fokozza az energiaszintet
- Csökkenti a lipid- és koleszterinszintet
- Erősíti az immunrendszer működését
- Támogatja a szív- és érrendszeri, szem- és agyi egészséget
- Ellenáll a rosszindulatú képződményeknek
- Elősegíti a terhesség bekövetkeztét és normális lefolyását
- Normalizálja az anyagcserét és támogatja a celluláris egészség
- Segít a szervezet pH-ját lúgossá tenni
- Segíti az allergiás tünetek kezelését

Kiváló méregtelenítő hatású és vitaminok egész sora, antioxidánsok (mint pl.: beta-karotin, klorofill és fikocianin) gazdag forrása. Számos, az egészségre nagyon hasznos anyagok is megtalálhatók benne, amelyek növelik az emberi test ellenálló képességét.

A klorofill felgyorsítja a májsejtek regenerációját és az erek tágítása során javítja a vérkeringést a szervek irányába. További előnyös tulajdonsága, hogy serkenti a bélmozgást és megszünteti a székrekedés tüneteit. Az emésztő savak kiválasztásának normalizálásával csökkenti a gyomorfekély kialakulásának esélyét.

A fikocianin a spirulina kékes színét adó pigment, amely az egészséges májfunkcióhoz és az aminosavak emésztéséhez járul hozzá.

A spirulina alga annyira hatékony, hogy akár napi rendszerességgel képes visszaállítani és megújítani egészségünket. A mai napig közel 1200 db tudományos cikket írtak, amely beszámol a spirulina alga kapszula egészségügyi előnyeiről.

A spirulina alga további jótékony hatásairól bővebben itt olvashat!