Epres-banános spirulina alga turmix

Szépen lassan haladunk a tavasz, a nyár és a meleg felé, amikor akaratlanul is felkeressük azokat az ízeket, amik kedvesek számunkra abból az évszakból. Ilyen lehet az eper és a banán is. Szerencsére, ha a kertünkben nem is, de a boltokban találhatunk ilyen gyümölcsökat, amit banánnal és spirulina algával nagyon jól fel lehet dobni és egy igazi vitaminbombát készíthetünk magunknak.

A turmix alapja a hideg víz, de ha ennél is hűsítőbbre gondolsz, akkor nyugodtan adhatsz hozzá jeget is. Bár ezt a téli időszakban annyira nem javasoljuk. :) Ha krémesebbre vágyakozol, akkor felhasználhatsz görög joghurtot vagy tejet a víz helyett, de ilyenkor ügyelj arra, hogy ezeknek a hőmérséklete ideális legyen. A banán és az eper mellé adhatsz még spenótot is, de ez igazából ízlés kérdése. Az biztos, hogy használatával sokkal tartalmasabb lesz a turmix.

Az egész turmixunkhoz két szuperkaját kell hozzáadni, hogy igazán ütős dolgot alkossunk. Az egyik a chia mag, a másik pedig a spirulina alga kivonat. A magokat azért érdemes hozzáadni, mert rengeteg rostanyag, ásványi anyagok, vitamin, omega 3 zsírsav található benne, mindemellett magas fehérjetartalommal rendelkezik, csökkenti a cukorbetegség és a szívbetegség okozta problémák kialakulását, valamint hozzájárul az agy optimális működéséhez.

A spirulina algáról már rengeteg szó esett a korábbi cikkeinkben. Sokat írtunk róla, hogy mennyi vitamin, ásványi anyag található benne és, hogy kiemelkedően magas fehérjetartalommal bír. Ha lemaradtálvolna ezekről, a felidézéshez látogass el Blog oldalunkra és böngész a korábbi cikkeink között:

Tudj meg többet a Spirulina algáról

Ez a turmix 100% vegán és hozzáadott cukormentes. Ha esetleg édesebb ízre vágysz, akkor adj hozzá mézet vagy szirupot. :)

Hozzávalók:

1 érett banán

1/2 csésze eper

1/2 csésze friss spenót (ha szükséges)

1 teáskanál spirulina kivonat

1 evőkanál chia mag

1 teáskanál vanília kivonat

1 csésze víz/jég

Az összes hozzávalót turmixold össze. Egészen addig csináld, ameddig jó krémes állaga nem lesz.

 

Jó étvágyat! :)