Wakame recept - tengeri alga saláta

A Wakame, egy sötét zöld, leveles tengeri növény, amit a legtöbbször salátaként használnak. Ez a gyorsan elkészíthető saláta nagyon jó kalcium, magnézium, vas, Omega-6 és A vitamin forrás.

 
Hozzávalók:
• 28 g Wakame alga
• 1 db mogyoróhagyma, jól feldarabolva
• ½ evőkanál szójaszósz 
• 1 evőkanál rizsecet 
• 1 evőkanál Mirin (főzéshez használható bor, hasonló a szakéhoz)
• 1 evőkanál szezámmagolaj 
• 1 csipet Cayenne bors
• 1 evőkanál reszelt gyömbér
+ ½ evőkanál szójaszósz (opcionális)
 
Az arányok két fő étkezéséhez vannak megadva.
 
Elkészítés:
1, Öblítsd le az algát, majd tedd bele egy tálba és itasd át vízzel legalább 10 percig. Hagyd, hogy puha legyen.
2, Az algán kívüli hozzávalókat tedd bele egy másik tálba és mixeld össze őket.
3,  Óvatosan csavard ki a megmaradt vizet az algából, majd vágd fel apró darabokra. Ezt kővetően add hozzá a másik tálhoz.
4, Jól keverd össze ezeket, ezután kóstold meg, és ízlés szerint ízesítsd. Ha kell még hozzá valamilyen hozzávaló, pótold azokat.
 
Ha a Mirin nem elérhető megoldás a számodra, akkor pótold fehér borral vagy egy kicsi cukorral.
 
Jó étvágyat kívánunk hozzá! :)