Az algák 7 előnye - Gyulladás- és fájdalomcsillapító hatás

Az algák egészségre gyakorolt hatásai között említhetjük a gyulladás- és a fájdalomcsillapító hatást is. A természetes alga fajok általában olyan gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaznak, mint az omega-3 zsírsavak és a klorofill. Egy 2016-os tanulmány konkrétan megvizsgálta a vörös alga fajtát, amelyről ismert, hogy érdekes biológiai és gyógyszertani aktivitással rendelkező vegyületek gazdag, természetes forrása, és gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és gasztroprotektív hatása is van.

Egy korábbi, 2015-ben végzett tanulmány kimutatta, hogy a Pyropia yezoensis nevű tengeri alga magas fehérje-számmal rendelkezik, ami kiváló biológiai aktív peptidforrást jelent. Ezenkívül a fajról azt is kimutatták, hogy hatékony gyulladáscsökkentő hatású.​

Szeretnéd tudni, hogy milyen más alga fajta rendelkezik még gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatással?

Ismerd meg az Aquamin®-t, amely egy vörös algából (Lithothamnion calcareum) kivont ásványi anyag komplex. Az összetételét tekintve 30%-ban tiszta, szerves kálciumot, 2.2% magnéziumot és 72 féle egyéb természetes eredetű mikroelemet (tengeri ásványi anyag) tartalmaz, vagyis egyedülálló tengeri makro- és mikrokomponensek kombinációja.

A forgalomban lévő termékekkel szemben az Aquamin® számos természetes ásványi anyagot tartalmaz, mely ásványi anyagok szinergiában működnek, így az általános egészségügyi előnyök javulnak. Az Aquamin® legnagyobb mennyiségben kálciumot tartalmaz, amely az emberi szervezet 1,5-2%-át alkotja, melynek több, mint 99%-a a csontokban található.

A kalcium hiánya, vagy nem megfelelő mennyisége csontritkuláshoz vezethet!

Ennek elkerülése érdekében kiemelkedő fontosságú a rendszeres fogyasztása. Az Aquamin® valójában egy tengeri növény, amely a szárazföldi növényzethez képest gazdagabb ásványi anyagokban és nagymértékben elősegítik a kálcium és magnézium hatását.

Az Aquamin® kálcium tartalma részt vesz a normál véralvadási folyamatokban, hozzájárul az emésztőenzimek normál működéséhez és a kálcium szükséges a normál csontozat és fogazat fenntartásához.
A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál izomműködéshez. A magnézium részt vesz a normál csontozat fenntartásában és a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.

Az Aquamin® az alábbi területeken javíthatja az életminőséget:

A csontok egészsége
- Segít megőrizni a csontszerkezet szilárdságát magas zsírtartalmú étrend mellett
- Megakadályozza a csont ásványi sűrűségének csökkenését
- Támogatja a csontsejtekben az ásványi anyagok termelését
- Gyors és hatékony PTH-szint csökkentés és védelem a testmozgás által kiváltott csontvesztés ellen. (A mellékpajzsmirigy által termelt PTH hormon csökkenti a csontok kalciumtartalmát úgy, hogy a test többi része számára még elérhetővé válik. A magas PTH-szintek a csontok kalciumszivárgását és ásványianyag-sűrűségének csökkenését okozzák, ami csontritkuláshoz vezethet.)
- Az Aquamin® a D3-vitaminnal együttműködést mutat a csont ásványosodásának fokozásában

Ízületi egészség
- Bizonyított ízületi gyulladásgátló hatás
- Ízületi fájdalom- és merevség csökkenés a degeneratív ízületi gyulladásban szenvedőknek
- Képes a degeneratív ízület gyulladásban szenvedők számára a nem szteroid gyulladáscsökkentők használatát 50%-ra csökkenteni

Egészséges emésztés
- A colitis (fekélyes vastagbélgyulladás) tüneteinek javítása
- Gyulladáscsökkentő hatás az emésztőrendszer alsó részében (a patkóbéltől a végbélig tartó béltraktusban)
- Védelem a magas zsírtartalmú étrend miatt bekövetkező májkárosodás ellen
- Az erősen zsíros táplálkozás miatt bekövetkező polipképződés megelőzése
- Egészséges gyomorfal fenntartása

 

Forrás: https://draxe.com/algae-benefits; aquamin.com