top3-superfood-spirulina-alga

A szuperélelmiszerekre jellemző a rendkívüli tápanyagsűrűség, éppen emiatt nem is kell belőlük sokat használni, olykor negyed teáskanálnyi is elegendő lehet a jótékony élettani hatás eléréséhez.

A superfoodok palettája rendkívül széles, mutatom az én TOP3 kedvencem!

1. Maca por

A maca por (ejtsd: maka) energizáló, hormonális egyensúlyt kialakító hatása nem vitás. Ami még különlegesebbé teszi ezt a növényt az az, hogy az energizáló hatását nem úgy fejti ki, mint a koffein, nem stimuláns! Az íze nem a legkellemesebb, de ennyi "szenvedést" számos pozitív hatása megér.

2. Algák

A fellelhető legegészségesebb ételek az algák. Tele vannak antioxidánssal, kiváló vitamin- és ásványi anyag források, támogatják az immunrendszer optimális működését. Rengeteget meséltem már róla nektek, ez nem véletlen. Amennyi alga, annyi jótékony hatás, én emiatt használom a Naturalga 100%-ban természetes algakészítményét, mely 5 különböző algafaj keverékéből áll. Napi 3x1 kapszulát használok olyan időszakokban, amikor immunrendszer erősítésre, több energiára, nagyobb állóképességre van szükségem.

3. Kovaföld

Szeretném kiemelni, hogy a kovaföldet egyesek hasznosnak, mások teljesen feleslegesnek tartják. Mivel én használom olykor 3 hónapos kúrákban és észreveszem a különbséget, így ajánlom, szeretem. Reggelente 1 evőkanálnyit ebből, 1 teáskanálnyit a maca porból 1 dl vízben elkeverek és beveszem mellé a C-vitaminom, majd az első tabletta algakomplexet.

A maca port és a kovaföldet közönséges bio boltokban, és különböző internetes webshopokban megtalálod. A Naturalga alga kapszula készítményt, amit én is használok, ide kattintva rendelheted meg.

Bezzeg Rami
biológus, életmód- és táplálkozási tanácsadó