A Spirulina algát alkalmazzák a rákterápia lehetséges kiegészítéseként is

A táplálkozással és a rákkal kapcsolatban közzétett eredmények azt mutatják, hogy naponta 1 gramm spirulina (Spirulina fusiformis) szájon át történő bevétele naponta csökkentette a szájnyálkahártya kórós elváltozását.

Ez volt az első humán tanulmány, amely bemutatta a Spirulina potenciálját a rák kialakulásának megakadályozására. Azonban a Memorial Sloan Kettering szerint az állatkísérletek arra utalnak, hogy a Spirulina kemoterápiás és radioprotektív hatásokkal rendelkezik. Egy 2001-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy a Spirulina védő anyagként működött állati alanyokon, ami azt jelenti, hogy képes minimalizálni a szervezetet ért sugárkezelés mellékhatásait és védeni az egészségre veszélyes hatásaitól. A tanulmány azt javasolta, hogy a Spirulina algát alkalmazzák a rákterápia lehetséges kiegészítéseként is. A jövőben remélhetőleg több emberi vizsgálatot fognak végezni annak érdekében, hogy megerősítsék az algák rákellenes hatásait.

NATURALGA igazoltan 100%-ban tiszta és természetes barna algát is tartalmaz, vegán kapszulában töltve. A NATURALGA kapszulák glutén-, laktózGMO mentesek és nem tartalmaznak semmilyen egyéb hozzáadott összetevőt.

 

Forrás: https://draxe.com/algae-benefits