naturalga - A spirulina alga hatása az agyra

Azt tudjuk, hogy a spirulina alga - ahogy az algák többsége - rendkívül jó hatással van a szervezetre és annak a működésére. A továbbiakban arról lesz szó, hogy ezen belül milyen hatásai vannak az agyra.

A spirulina szedésének hatására az agyban lévő enzimek sokkal jobban és kitartóbban teljesítenek. Ezáltal akár az agy sokkal ellenállóbb lesz az öregedéssel szemben.

Emellett, a spirulinának egy olyan hatása is van, hogy csökkenti az agy egy bizonyos fehérjéjének a szintjét, ami azt eredményezi, hogy sokkal nehezebben alakulhat ki az adott személynél az Alzheimer-kór. Továbbá segít elkerülni a szívroham okozta halált, mivel sokkal több vér juthat el agyhoz egy ilyen roham alatt, így akár a károsodás vagy a halál is megelőzhető.

Egy újabb hatása is van ennek a szuper algának, hiszen a folyamatos bevitellel szervezetünk ellenállóbb lesz a náthával, illetve az asztmával szemben. A spirulina elnyomja a Th2 sejtek termelődését, amik az immunrendszerben gyulladást okozhatnak. Sokkal kisebb lesz az asztma és az allergiák okozta reakció a test részéről, így ennek a hasznos tengeri növénynek a fogyasztása sokkal egyszerűbbé és könnyebbé teheti a mindennapjainkat.

A spirulina alga jótékony hatással van továbbá az artériákra és az erekre is, mert ellazítja azokat és megkönnyíti a vér áramlását. A spirulin algát sokféle módon felhasználhatod. Vannak kivonatok, tabletták és kapszulák is. A Naturalga termékünk esetében mi az organikus (vegán) kapszulát választottuk, mely nem tartalmaz semmilyen mesterséges anyagot. Az algát elkészítheted turmixként vagy hozzáadhatod az ételeidhez, mint hasznos alapanyag. Ezekhez az elkészítési lehetőségekhez rengeteg cikket találhatsz az oldalunkon.

Forrás: https://universityhealthnews.com